avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Buna ziua.
Eu si sotul meu ne-am mutat la tara cu socrii mei ca sa avem grija de ei.Am incheiat la notar un contract de intretinere in care socrii ne dau noua casa iar noi ne ocupam de intretinerea lor si de inmormantare.Asi dori sa siu daca dupa moartea lor ne poate darama cine actul(exemplu:fratii sotului).Noi chiar ne facem datoria fata de ei si ne respectam contractul.
Si ar mai fi ceva...casa socrilor este impartita in doua si curtea la fel. Cealalta jumatate de casa si de curte o are fratele sotului....acesta are contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si nu se ocupa de loc de socrii mei si nu s-a ocupat nici inainte pana sa venim noi.Chiar afirma ca la inmormantarea lor nu contribuie deloc cu ab:(solut nimic pentru ca ei locuiesc cu noi.Asi dori sa stiu daca exista vreo modalitate prin care il putem obliga sa isi respecte clauza de intretinere si inmormantare...adica sa facem jumate-jumate la inmormantare?

Va multumesc din suflet:(
Cel mai recent răspuns: dsmihalea , utilizator 19:15, 23 Aprilie 2014
in principiu, puteti plati Dvs si dupa aceea sa cereti de la ei jumatate din cheltuieli (sau cota parte pe care o au din bunuri). totusi, daca vreti o consultanta sigura, trebuie sa luati actele si sa vorbiti cu un avocat
Buna ziua,
Orice act poate fi atacat in instanta.
Problema este cu ce sorti de izbanda.
Din cate inteleg din descrierea dumneavoastra, chiar va achitati de indatoririle la care v-ati angajat si nu aveti de ce sa va temeti.
Incercati sa pastrati toate actele care sa dovedeasca acest lucru (chitante, bonuri de achizitie a bunurilor, etc.) astfel incat in situatia in care cineva va contesta acest lucru sa puteti dovedi cu acte cele afirmate.
NU am pastrat nimic pana acum...dar am sa incep de acum..nu am stiut...dar am vecini...care vad ca noi ne ocupam de tot...si doctorul de familie la care mergem
Dar vreun frate din cei patreu pe care ii are sotul s poate darama contractul de intretinere dupa moartea socrilor?
va multumesc
Daca ei nu vor sa imi dea jumatate cum ii pot obliga sa o faca?si ce inseamna cota parte din bunuri ca nu prea ma pricep?...multumesc frumos:(
Care act este mai bun si mai greu de daramat in situatie mea?Contractul de intretinere sau cel de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere?
Daca socrii mei vor sa ii darame vreodata cumnatului meu actul de vanzare-cumparare pentru ca nu isi indeplineste obligatiile cum trebuie sa procedeze?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2014
dsmihalea, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de vânzare-cumpărare cu clauza de întreținere înainte de dezbaterea succesiunii ion mirela ion mirela buna ziua. as dori sa stiu daca se poate face un contract de vanzare cumpărare cu clauza de întreținere fara a se fi facut succesiunea de după ce a murit ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare- cumparare cu clauza de intretinere Adina Rostotchi Adina Rostotchi Buna ziua. Socrul meu doreste sa intocmeasca un contract de vanzare- cumparare cu clauza de intretinere intre cumparator: sotul meu si socrul meu si ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de imputernicire sorincostel sorincostel buna ziua! va rog sa ma ajutati intr-o privinta presonala; parinti mei au o casa la tara pe care ar vrea sa mi-o da mie cu clauza de intretinere, pana aici ... (vezi toată discuția)