avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe perioada determinata

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Am un salariat angajat cu un contract pe perioada determinata cu norma partiala de 2 ore/zi si acelasi angajat cu inca un contract tot cu norma partiala de 6 ore/zi dar pe durata nedeterminata.
In luna aprilie a acestui an i-a venit decizia de pensionare iar contractul pe perioada determinata expira abia pe 30.06.2014. Pot sa ii fac incetare in conditiile in care contractul expira pe 30.06? Si daca da, pe ce temei legal as putea sa o fac? art. 56 lit.c sau art. 56 lit.i CM
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: georgiana_2012 , utilizator 09:12, 28 Aprilie 2014
Incetarea c.i.m. se va face in baza art.56 alin.1 lit.c C.mun., la data comunicarii deciziei de pensionare in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.

Daca este vorba despre pensionare la limita de varsta , atunci incetarea c.i.m. trebuia sa fie efectuata la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.
Multumesc pentru ajutor :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca MaeaSandu MaeaSandu din luna februarie 2013 sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata. Persoana care a fost inainte angajata pe acest post este pensionata pe caz ... (vezi toată discuția)
Perioada pina la venirea deciziei de pensionare Doina Halmen Doina Halmen angajat care intruneste conditiile de pensionare pentru limita de virsta ce calitate are pina la primirea deciziei de pensionare9poate dura si 3 luni ) ? (vezi toată discuția)