avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general obligatoriu contabil?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

obligatoriu contabil?

la un srl este obligatoriu sa ai contabil cu studii superiare angajat?
asociatul unic sau administratorul nu are dreptul sa-si tina evidenta contabila la propria firma chiar daca este contabil dar nu cu studii superioara si eventual situatiile financiare sa fie vizate de o persoana cu studii economice superioare, cifra de afaceri a firmei fiind de pana in 100.000 ron(1 mild.lei)?


multumesc!
stelutamonica a scris:

As dori sa tin acasa contabilitatea unei firme si nu stiu daca pot acest lucru neavand cursuri autorizate, ci doar angajandu-ma cu 2ore.

Da, puteti sa tineti contabilitatea asa cum va raspuns @davideg. Contract de munca cu norma de 2 ore pe zi pe o functie de director econimic sau contabil sef, asa cum prevad si normele de intocmire a situatiilor financiare (bilantul) va permite sa tineti evidenta contabila, inclusiv intocmirea bilantului :

3. Situatiile financiare anuale sunt semnate de persoanele in drept, cuprinzand si numele in clar al acestora.
Randul corespunzator calitatii persoanei care a intocmit situatiile financiare se completeaza astfel:
- directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie, potrivit legii;


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant pentru firma fara activitate andreeazanfir andreeazanfir daca o firma nu are activitate bilantul mai trebuie semnat de catre un economist la intocmit sau poate fi semnat de administrator si la intocmit si la ... (vezi toată discuția)
Bilant 2011 maria1967 maria1967 Pentru semnarea bilantului la 31.12.2011 la societate pe actiuni,contabilul trebuie sa aiba studii superioare(la intocmit ma refer).Cifra de afaceri este de ... (vezi toată discuția)
Daca am o firma de consultanta nefiind membru ceccar pot tine contab lylyan lylyan Buna ziua Sunt angajata ca si economist. Nu sunt membru ceccar. Firma la care sunt angajata are ob sec de activitate evid contabila si al ob. ... (vezi toată discuția)