avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in instanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in instanta

Buna Ziua..Problema este urmatoarea locuiesc in Alexandria si m-am decis impreuna cu sotia sa vindem si sa ne mutam in Bucuresti sa ne ajutam copilul care sta cu chirie acolo.Ne-am decis si primul am plecat eu in ianuarie acest an cu transfer.Dupa 2 saptamani sotia imi spune ca ea nu mai vineca are serviciu bun.Atunci eu zic ca vin inapoi la care ea imi zice ca daca vin pleaca de acasa.Mentionez ca in decembrie a mai plecat odata si am gasit-o dupa 4 zile.Apoi imi spune ca a bagat divort.In cerere scrie ca vrea divortul pe motiv ca suntem separati de fapt de un an.Minciuna pentru ca toata lumea stia ca vrem sa ne mutam ,am locuit la aceeasi adresa am sustinuto financiar ptr ca ea cheltuia foarte mult .Chiar si in februarie cand eram la Bucuresti iam achitata un credit de 9700 ron si i-am virat intr-un card 3897 ron ptr caera leftera.Rezultatul cererea de divort.Acum trebuie sa fac o intampinare ptr ca eu sincer nu vreau sa divortez.Cum trebuie sa o fac?Am prieteni care vor sa se puna martori ptr catoti stiu situatia de fapt si practic pe ea o acuza ptr situatia creata.Mentionez ca nici la mediere nu am fost chemat.Mie practic mi-a spus ca vrea sa fie libera sa nu mai depinda de nimeni.Mentionez ca suntem casatoriti de 26 ani,si in cerere a mai scris ca nu ne-am inteles de la inceput ca suntem firi diferite.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:54, 23 Aprilie 2014
Buna ziua,
Din pacate, chiar daca cele scrise in cerere sunt neadevarate, mai bine desfaceti casatoria prin acord, in mod civilizat, pentru ca daca doamna a pornit pe acest drum ....
Dragoste cu sila nu se poate deci .......
Decat sa va spalati rufele in public mai bine renuntati dumneavoastra ca fiind mai cu capul pe umeri.
Daca totusi, mandria este mai mare, atunci solicitati prin intampinare, proba cu martori si dezbateti toate aceste lucruri in instanta.
Eu cred ca puteti contracara acest divort, dar, asa cum spunea colegul, vazand ca si legea zice ca dragoste cu sila nu se poate, ma intreb: ce faceti la urmatorul divort? Va invata cum sa-l croiasca mai bine... si omul de divortat, daca vrea, va divorta.
Nu stiu nici ce viata va fi in doi oameni singuri...
Asa incat, daca aveti un plan de rezerva, luati un avocat si incercati sa nu divortati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sau cum procedez sa vina sotia acasa la copii Coste77 Coste77 Nu suntem divortati iar sotia a plecat in germania si nu vrea sa mai vina inapoi la copii(minori) (vezi toată discuția)
Daca unul din parteneri nu vrea sa divorteze cum va decurage divortul? luptator luptator Sotia a plecat de acasa cu copilul la mama ei sub pretext ca vrea sa fie ajutata ,mai nou zice c anu s emai intoarce si vrea sa divorteze ... ce s eintampla ... (vezi toată discuția)
Divort iugaadrian iugaadrian buna ziua .A si dori sa stiu daca actiunea de divort intentata de sotia mea poate fi respinsa de catre instanta.SPUN acest lucru ptr faptul ca ea a inaintat ... (vezi toată discuția)