avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

buna ziua,
am o problema si nu am reusit sa gasesc un raspuns complet nici la casa de pensii judeteana.
astfel:sotia mea a lucrat in perioada 1981-1985 in Germania democrata cu contract de munca-prin Agentia Romana de Impresariat Artistic,a cantat in orchestra.Pentru perioada respectiva s-au tras contributiile sociale si restul de catre statul German.Dar in fiecare sfarsit de stagiune s-a platit o taxa impusa si statului Roman.Acum fiind aproape de pensionare, avand si cartea de munca din Germania(cu traducere si tot restul),intrebarea este daca acea perioada este luata in calcul ca vechime in munca in Romania-nu neaparat pentru valoarea pensiei,cat pentru vechime in munca(e vorba totusi de cca.4 ani),si astfel posibilitatea de a iesi mai repede la pensie?Ma gandesc logic ca mergand cu contract de munca intermediat de o institutie a statului Roman,si platind niste bani acestei institutii,ar trebui sa se beneficieze si de niste drepturi.
Repet la casa de pensii judeteana nimeni nu stie nimic in acest sens.
Din aceasta cauza suntem putin confuzi,si speram ca cineva ne va putea lamuri.
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine o adeverinta de vechime in munca incepand din ... mariosfle mariosfle cum pot obtine o adeverinta de vechime in munca incepand din 1981 Sunt medic stomatolog si am activat in diferite locatii Nu m carte de munca Multumesc (vezi toată discuția)
Acte de atestare vechime in munca stefancrangea stefancrangea Fratele meu a lucrat, legal, in Germania, cca 3 ani. Cum poate intra in posesia unei adeverinte care sa ateste acest lucru? Are dreptul de a primii un ... (vezi toată discuția)
Dosar de pensie interval interval Indeplinesc conditiile de pensionare la 14 iulie 2015 Cand pot cel mai devreme sa depun dosarul? Este o perioada legala imperativa pentru depunere? (vezi toată discuția)