Am o problema de natura rutiera.
Am efectuat o intoarcere pe un drum cu sens unic si doua benzi (convins fiind ca drumul e cu doua sensuri) si am fost oprit de politie. Dupa ce mi-au cerut actele au ajuns la concluzia ca ITP-ul e expirat (desi verificarea apare efectuata in talon, insa nu figura in baza lor de date) si mi-au dat amenda pentru intrare pe sens interzis si ITP expirat, retinandu-mi si talonul.
Am ajuns acasa si am verificat pe siteul RAR, unde figurez cu ITP valid.
Intrebari:
1. Banuiesc ca solutia de atac este contestatie la judecatorie. Stie cineva ce documente trebuie depuse la dosar? Validitatea ITP-ului se ia doar in original de la RAR?
2. Intreg procesul verbal va fi anulat? Adica si amenda de intrare pe acces interzis?
Adevarat. Dar nu vad nicaieri indicatorul "accesul interzis". :) Problema mea este cu ce scrie in procesul verbal.
Eu de fapt am intors la al doilea scuar, deci dupa ce am intors n-am intrat la plecari, am intors pentru ca mi-am dat seama ca merg prost. Intoarcere pe sensul bun am facut-o pe langa trecerea de pietoni, si acela e un marcaj de interzis de oprire din ce stiu. Am ajuns apoi la giratoriu si am ocolit toata parcarea din stanga ca sa ajung din nou la plecari. Numai ca n-am apucat sa mai ajung la plecari pentru ca am fost oprit. N-are neaparat importanta dpdv legal, doar ca ma deranjeaza acest exces de zel. Era evident ca nu am vrut sa fentez ca sa ajung la plecari ci pur si simplu am gresit. Si vreau acum sa stiu daca ma pot lega de faptul ca in procesul verbal scrie "indicatorul accesul interzis" cand de fapt nu exista acest indicator acolo.