avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie Prescrisa ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie Prescrisa ?

Buna , Am si eu o intrebare . AM facut un imprumut pe 10 ani de la European Bank acum 8-9 ani . Am platit ratele timp de 2 ani dupa care au urmat numai ghinioane in viata mea (decesul ambilor parinti la distanta de 2 ani , 6 luni de zile nu am avut job etc.) O perioada mi-au tot venit acasa fel de fel de hartii de la banca si apoi de la recuperari , de 4 ani de zile nu a mai venit nimic pe adresa mea , creditul este in continuare neachitat pt. ca nu am avut posibilitatile necesare sa achit si dobanzile si restantele se tot adunau. Acum intrebarea mea este : exista vre-o sansa sa mi se fi prescris datoria tinand cont ca au trecut 4-5 ani de cand nu am mai primit instiiintari sau alte documente de la firma de recuperare pt. ca in biroul de credite banuiesc ca apar pana in momentul cand se va achita datoria catre banca sau eventual se va prescrie datoria .

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dod1 , utilizator 20:27, 23 Aprilie 2014
Da, cel mai probabil nu mai puteti fi executata silit, dreptul lor fiind prescris. Daca veti fi somata vreodata de executor, faceti contestatie la executare invocand prescriptia pt ca implinirea termenului de prescriptie nu mai e verificata de instanta din oficiu.
Ms. mult de raspuns probabil ca apar in baza de date a BC ca rau platnic si voi aparea mult si bine de acum incolo sau este ceva ce pot face ca sa fiu sters din BC?
sa platiti si sa asteptati 4 ani :). Va puteti informa daca apareti inscrisa sau nu.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
MS mult de rapunsuri .

O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate de plata AndreeaIB AndreeaIB Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: am 2 credite la 2 banci, in valoare de 20.000 E (valoare in 2007) pe care nu le mai pot achita, dar la care nu ... (vezi toată discuția)
Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Cum scap de biroul de credit ? Marius Cristian Marius Cristian Buna ziua. Am o problema cu biroul de credit. Am fost executat acum aproximativ un an pentru un credit prescris de mai bine de 7 ani. Am contestat executarea ... (vezi toată discuția)