avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum scap de biroul de credit ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum scap de biroul de credit ?

Buna ziua. Am o problema cu biroul de credit. Am fost executat acum aproximativ un an pentru un credit prescris de mai bine de 7 ani. Am contestat executarea in instanta invocand prescriptia creditului si am avut castig de cauza. Cum pot sa imi sterg situatia din biroul de credit avand in vedere faptul ca au trecut mai mult de 3 ani de cand trebuia sa nu mai apar in birou
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 13:59, 23 Aprilie 2018
In situatia data ei considera corect ca sunteti tot rau platnic ,iar faptul ca ati castigat nu se datoreaza probabil faptului ca ati demonstrat ca nu sunteti rau platnic ci prin invocarea prescriptiei dreptului la executare.
Din Biroul de Credit se poate solicita stergerea dupa implinirea perioadei de 3 ani de la data introducerii prin cerere de catre dumneavoastra ca altfel n-are cine...
SI ATENTIE MAI ESTE UN ARTIFICIU DES INTALNIT ....SI ANUME :

Daca banca nu a anuntat clientul anterior raportarii la Biroul de credit, inregistrarea este nula. Mai exact, bancile au obligatia legala de a-si anunta clientii cu minimum 15 zile inainte de a-i raporta ca restantieri. Prevederea a fost instituita printr-o decizie a ANSPDCP – Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, tocmai pentru a evita inregistrarile eronate si de a oferi clientilor posibilitatea de a-si lamuri situatia si de a plati restanta
Cei care au fost inscrisi la Biroul de credit fara sa fie instiintati pot solicita bancii stergerea informatiilor. Daca acest lucru nu se intampla, se poate formula o sesizare catre ANSPDCP.

Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2018
DenisRif, utilizator
Multumesc pentru raspuns,situatia fiind mai complicata as vrea sa o rezum in cat mai putine randuri.este vorba de un credit la termen care este prescris din 2013,in 2014 am contractat un credit,eu nefigurand in biroul de credit,dupa care am reaparut in 2017 cand s-au facut demersurile pentru executarea silita.Decizia judecatoreasca privind prescriptia fiind in favoarea mea,nu face ca raportarea sa fie nula?avand in vedere ca prima raportare a fost in 2010 de cand a inceput sa curga termenul prescripiei si disparand in 2014 conform legii,a doua raportare nu este ilegala?cui trebuie sa ma adresez pentru excluderea din birou? Multumesc
NU..!!!
REPET !!!!
Acest Birou de credit este ca un fel de cazier (sa zic asa) si dumneavoastra real sunteti un RAU-PLATNIC....!!!
Faptul ca ati castigat invocand prescriptia nu va scuteste de patalamaua de rau platnic care este incadrarea corecta .
Cred ca ati inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii pentru a fi scos din biroul de credit cu o hotarare judecatoreasca definitiva in favoarea mea? Aqua24 Aqua24 Buna, Ma vad in imposibilitatea de a lucra cu orice banca pentru a scoate un credit. Am fost raportat la biroul de credit in anul 2016, cu dosar de ... (vezi toată discuția)
Datorie prescrisa ? dod1 dod1 Buna , Am si eu o intrebare . AM facut un imprumut pe 10 ani de la European Bank acum 8-9 ani . Am platit ratele timp de 2 ani dupa care au urmat numai ... (vezi toată discuția)
Biroul de credit[cum pot fi scos din biroul de credit] jondoe1 jondoe1 Buna ziua, Am cumparat un produs si cu aceasta ocazie mi sa oferit si un card de credit pentru cumparaturi pe care l-am folosit retragand bani de pe el.Am ... (vezi toată discuția)