avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Biroul de credit[cum pot fi scos din biroul de credit]
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Biroul de credit[cum pot fi scos din biroul de credit]

Buna ziua,
Am cumparat un produs si cu aceasta ocazie mi sa oferit si un card de credit pentru cumparaturi pe care l-am folosit retragand bani de pe el.Am achitat ratele o perioada pana cand nu am mai putut plati creditul si am fost intodus in BIROUL DE CREDIT.Dupa o perioada lunga de timp am fost actionat in judecata si m-i sa poprit contul de salarii,am facut contestatie la executare si am castigat procesul cu o hotarare definitiva si irevocabila si am obtinut restituirea sumelor ce mi-au fost poprite,firma respectiva mi-a restituit toate sumele poprite.Am facut si o cerere catre aceastui IFN sa procedeze la scoaterea mea din BIROUL DE CREDIT,acest lucru a primit un refuz din partea lor ei raspunzand la aceasta chestiune in felul urmator;Avand in vedere situatia financiara a cardului #####,raportarea datelor dumneavoastra personae catre biroul de credit a fost efectuata ca urmare a faptului ca in perioada august 2009-februarie 2014 nu a fost efectuata nici o plata in contul cardului #########.Plata sumelor datorate,conform contractului incheiat intre dumneavoastra si sc######sa,era necesar a fi efectuata lunar in ntervalul 18-04 al fiecarei luni.In aceasta perioada ,se recomanda achitarea sumei precizate in extrasul lunar,la rubrica sold final.Conform celor precizate mai sus,ART.Protectia tranzactiilor si datelor personale si ART.Ramburasrea obligatiilor din conditile generale pentru emiterea si utilizarea cardului ###### au fost aplicate corect.Prin urmare,nu putem da curs solicitarii de stergere a datelor dvs.personale din baza de date a biroului de credit.
Intrebarea mea este daca firma respectiva este obligata sa stearga datele mele din biroul de credit din moment ce nu am nici o datorie catre ei si perioada in care am fost inscris in birou este mai mare de 6 ani.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 14:28, 16 Martie 2015
In biroul de credit datele se pastreaza 4 ani de la ultima situatie transmisa de IFN referitor la dvs. La expirarea acestei perioade datele se sterg automat (nu se mai pastreaza). IFN-ul poate solicita stergerea dateleor daca acestea au fost transmise eronat - nu e cazul dvs. pentru ca recunoasteti ca nu ati mai platit ratele sau daca printr-o hotarare judecatoreasca este obligata sa faca acest lucru - iar nu este cazul. pentru ca nu exista o hotarare in acest sens. In concluzie IFN-ul v-a refuzat cererea justificat.
Sa fiu mai clar,din moment ce eu nu am nici o datorie fata de aceast IFN[se pastreaza datele 4 ani de la data achitarii daroriei catre IFN.nu?],cum se calculeaza data pana la care voi fi sters din BIROUL DE CREDIT?
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2015
jondoe1, utilizator
Societatile care activeaza in domeniul creditarii, trimit periodic (de regula lunar) la biroul de credit o situatie cu persoanele care au contractat credite. 4 ani se calculeaza de la data cand a fost transmisa ultima situatie in care aparea numele dvs. Desi nu este o regula, puteti calcula termenul de 4 ani de la data achitarii creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergere din biroul de credite badescucristi52@gmail.com badescucristi52@gmail.com Ce pot sa fac sa sterg istoricul negativ din biroul de credite de catre un ifn. Acesta raporteaza lunar datoria, dar aceasta este prescrisa de 2-3 ani, iar ei ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa 5 ani de cand nu s-a mai platit rata...si porprire pe contul de alocatii al copiilor DanaGeanina DanaGeanina Buna ziua, V-as fi recunoascatoare daca mi-ati putea explica de ce abia dupa 5 ani de cand nu am mai platit rata la o IFN m-am trezit ca ma anunta de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum pot obtine stergerea din biroul de credit? din ... IulianN123 IulianN123 Buna ziua, cum pot obtine stergerea din biroul de credit? Din pacate am avut un credit neplatit care sa lasat cu poprire, in final am reusit sa platesc toata ... (vezi toată discuția)