avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere minor

Buna seara. Pensia de intretinere pt copil se acorda de la data inaintarii procesului de divort daca acestea au fost cerute atunci sau din ziua in care s-a stabilit pensia de intretinere? Sunt in proces de 1 an dar nu ne-am inteles pe partea pensiei de intretinere. Banii ii recuperez din urma ?
Cel mai recent răspuns: ElenaIonescu , utilizator 23:14, 24 Aprilie 2014
da, cereti-i banii din urma, de la momentul inceperii procesului privind pensia alimentara
Se acorda de la data introducerii cererii.
Nu s-a platit, dat, contribuit cu nimic in timpul procesului, un an intreg?
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Nu, nu a contribuit cu absolut nimic.... Conform carui articol pot cere banii din urma pentru pensia de intretinere de la data introducerii actiunii de divort? Acest lucru il fac in momentul in care se stabileste pensia de intretinere sau depun inainte o nota de sedinta? Specific ca am cerut pensia de intretinere minor la inceputul procesului dar a trecut un an iar procesul nu s-a terminat si nu stiu cum pot proceda ca sa ii primesc si pe cei din urma. Mii de multumiri pentru ajutor
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2014
ElenaIonescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere daniella28 daniella28 as vrea sa stiu ca pensia alimentara se acorda dupa divort de cand a parasit tatal domiciliul in fapt sau de cand a depus actele de divort (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ramonateamo ramonateamo pensia alimentara se da retroactiv de catre instanta adica instanta decide sau va trebui sa o cer eu verbal sau scris??? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters132194 ContSters132194 Buna ziua, Sunt in proces de divort cu sotul. Am depus actiunea de pe data de 31 august,2011. Pana acum nu m-a ajutat material cu nimic, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)