avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune+vanzare catre un mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune+vanzare catre un mostenitor

Buna ziua,am facut succesiunea dupa mama pe o casa si terenul aferent suntem 6 frati+tatal...5 frati renunta la partile lor ce le-au revenit in urma succesiunii in favoarea celui de al sase-lea frate,la fel si tatal Totodata tatal care locuieste in alta parte de multi ani vrea sa ii vanda restul propietatii sale tot acelui fiu,avem carte funciara facuta recent .Se poate rezolva la notar tot?Trebuie inscris certificatul de mostenitor in cartea funciara inainte de a cumpara restul propietatii de la tata?..sau se inscrie cu totul certificat mostenitor+act vanzare cumparare pe rest??
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2014
constantin29, utilizator
Cel mai recent răspuns: constantin29 , utilizator 09:54, 24 Aprilie 2014
Rezolvati la notar, mergeti cu actele si va explica. Dupa mine, dintr-o lovitura.
Asa ma gandeam si eu,intelesesem ca intai trebuie inscris certificatul de mostenitor al fiului+plus tata in cartea funciara,apoi vanzarea catre fiu,nu stiu insa ce rost ar mai avea inscrierea tatalui in cartea funciara cu certificatul de mostenitor,ca el oricum vinde tot fiului(mostenirea de la sotie)+plus partea sa din casa si teren

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare dupa succesiune Danbz Danbz Buna ziua,am o nelamurire,am facut succesiunea dupa decesul mamei eu mai am 5 frati + tata care e in viata ,si fratii si tatal meu au cedat cotele lor ce li se ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare cumparare Danbz Danbz Buna dimineata,in urma decesului mamei am facut succesiunea am 5 frati si tata care traieste .Toti au renuntat la cotele lor in favoarea mea,acum vreau sa ... (vezi toată discuția)