avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nepronuntarea instantei pe un capat de cerere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nepronuntarea instantei pe un capat de cerere

Buna ziua,,
Sunt in faza de apel (s-a teminat apelul in sept 2013) Pe portalul instantei TMB a aparut solutia.Nici pana la momentul de fata nu s-a facut redactarea Deciziei desi au trecut 7 luni.
In apel am contestat ca instanta de fond nu s-a pronuntat(implicit nu a motivat) pe unul din capetele mele de cerere, respectiv dreptul de creanta.Tot in apel am cerut o noua expertiza a imobilului.Am uitat sa mentionez ca obiectul dosarului este partaj intre doi fosti soti.In urma expertizei din apel s-a micsorat val de circ a imobilului. Am citit ce apare pe portalul instantei de apel(TMB).Se admite apelul, se modifica val de circul a imob, dar nu spune nimic despre dreptul de creanta. Doar ca, in rest ramane neschimbata sentinta de la fond.Posibil sa fie incompleta informatia de pe portal? Daca nici instanta de apel nu se pronunta pe dreptul de creanta, acest fapt este motiv de recurs?

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:01, 26 Aprilie 2014
Este posibil ca solutia sa nu fie completa desi sunt mai rare astfel de cazuri.

Formulati o cerere de urgentare a redactarii si comunicarii deciziei.

Daca nu s-a pronuntat instanta in apel pe dr de creanta atunci este motiv de recurs si de casare cu trimitere a dosarului.
Da, daca nu s-a pronuntat pe unul din capetele de cerere se va admite recursul si se va trimite cauza spre rejudecare la prima instanta.
Doar dvs. Stiti ce ati cerut si ce s-a judecat...
Ati putea incerca sa mergeti cu dosarul la avocat pentru a se analiza piesele dosarului ca sa va lamuriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea in parte a sentintei cu consecinta trimiterii cauzei la aceeasi instanta FRD FRD In cazul in care in apel ncpc a admis apelul a modificat in parte sentinta si s-a dispus trimiterea spre rejudecare la instanta de fond ,dosarul fiind inaintat ... (vezi toată discuția)
Modificare ,casare sentinta aser aser Va rog sa-mi explicati - prin ce difera \" modificarea \" unei sentinte de\" casarea \"sa -in care din cele doua se poate respinge cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie concediere, rejudecare ctynn ctynn Care sunt motivele rejudecarii in cazul litigiilor de munca? (vezi toată discuția)