Am divortat in 2010, copii sunt in grija mea,. Vreau ca ei sa-mi preia numele meu de familie, prin cale administrativa: OG 41/2003 legea 323/2003 art 4 alin 3, lit F.
Se cere acordul fostului sot, tatal copiilor, iar daca acesta nu este de acord, pot sa-l oblig la acest lucru prin Hotarare judecatoreasca, adica sa-l chem in judecata pentru acest lucru? multumesc.
La pct la care faceti referire, e vb de solicitarea copiilor, adica e vb de ce vor ei, nu dvs. Ei ce vor ?
Daca tata nu e de acord , poate hotari Autoritatea tutelara. Cu raspunsul lo ca vi se respinge cererea si cu dovada ca tatal nu e de acord puteti merge in instanta unde va trebui intr-adevar sa probati ca ar fi in interesul copiilor.
Copii sunt minori, iar in acest caz autoritatea tutelara nu are nici o treaba. Am incercat, acolo am primit raspunsul. Copii vor si ei, mai ales in urma atitudinii si comportamentului "tatalui" fata de ei.
Daca parintii nu se inteleg cu privire la schimbarea numelui, va hotari autoritatea tutelara. Cand cererea este facuta de unul dintre parinti, este necesar acordul celuilalt parinte, dat in forma autentica.
Ar trebui sa aiba treaba, cel putin asa scrie in ordonanta [ link extern ]