avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume minori

Am divortat in 2010, copii sunt in grija mea,. Vreau ca ei sa-mi preia numele meu de familie, prin cale administrativa: OG 41/2003 legea 323/2003 art 4 alin 3, lit F.
Se cere acordul fostului sot, tatal copiilor, iar daca acesta nu este de acord, pot sa-l oblig la acest lucru prin Hotarare judecatoreasca, adica sa-l chem in judecata pentru acest lucru? multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:00, 24 Aprilie 2014
daca puteti dovedi ca este in interesul copiilor sa isi schimbe numele ...
Vreau sa avem aceeasi nume de familie, in plus ca la divort am cerut sa pot pastra numele lui de familie, dar nu a fost de acord. In acest caz?
La pct la care faceti referire, e vb de solicitarea copiilor, adica e vb de ce vor ei, nu dvs. Ei ce vor ?
Daca tata nu e de acord , poate hotari Autoritatea tutelara. Cu raspunsul lo ca vi se respinge cererea si cu dovada ca tatal nu e de acord puteti merge in instanta unde va trebui intr-adevar sa probati ca ar fi in interesul copiilor.
Copii sunt minori, iar in acest caz autoritatea tutelara nu are nici o treaba. Am incercat, acolo am primit raspunsul. Copii vor si ei, mai ales in urma atitudinii si comportamentului "tatalui" fata de ei.
Daca parintii nu se inteleg cu privire la schimbarea numelui, va hotari autoritatea tutelara. Cand cererea este facuta de unul dintre parinti, este necesar acordul celuilalt parinte, dat in forma autentica.

Ar trebui sa aiba treaba, cel putin asa scrie in ordonanta [ link extern ]

E ok daca v-au dat raspuns scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de la fostul sot lili5 lili5 Am initiat demersurile de schimbare a numelui minorului si la AUTORITATEA TUTELARA mi-au cerut un inscris din care sa reiasa ca tatal NU DORESTE SCHIMBAREA ... (vezi toată discuția)
Nume de familie diferit korina_sava korina_sava Am o mica dilema... In urma divortului am pastrat numele de familie al fostului sot deoarece avem 2 copii impreuna si asa mi s-a parut la momentul respectiv ca ... (vezi toată discuția)