avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatie contributie CASS pt pensionari pt veniturile ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatie contributie CASS pt pensionari pt veniturile din chirii

Buna ziua! Parintii mei, ambii pensionari, au inchiriat apartamentul. Au depus declaratia de venit 200 la Finante, au primit pe loc Decizia de impunere in care aveau obligatie de plata la impozit, dar la CASS obligatia de plata era 0 lei. Dupa vreo doua saptamani, au primit in posta de la ANAF impunere de plata pentru CASS. Din cate stiu eu, pentru veniturile din chirii, nu platesc contributii cei care realizeaza si alte venituri pentru care platesc CASS si, deasemenea, pentru venituri realizate dupa 2008, pensionarii sunt scutiti de la plata contributiei CASS.
Va rog sa ma lamuriti cum este corect. Trebuie sau nu trebuie sa plateasca parintii mei contributia CASS? Daca legea spune ca nu sunt obligati sa plateasca, atunci ce este de facut in legatura cu impunerea de la ANAF?
Astept cu interes raspunsurile dumneavoastra.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana Mocanu , utilizator 10:33, 24 Aprilie 2014
Gasiti raspunsul aici: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata cass la cedarea folosintei bunurilor (inchiriere locuinta) ContSters126873 ContSters126873 buna ziua1 . va rog cine poate sa ma lamureasca in problema cu plata cass la inchirierea de locuinte . pe scurt din 2006 am avut in gazda un coleg de serviciu ... (vezi toată discuția)
Ce impozite se platesc pe veniturile realizate din chirie? este cas-ul inclus? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Sunt foarte nedumerita referitor la impozitul pe venit si CAS. Datele problemei: Un pensionar inchiriaza un apartament si astfel realizeaza ... (vezi toată discuția)
Cass din chirii la pensionari florinjalaboi florinjalaboi O pensionara si-a inchiriat apartamentul din 2006 pana in 04-2013!in la inceputul anului a primit o somatie de la cass precum are de platit o restanta de ... (vezi toată discuția)