Buna ziua! Parintii mei, ambii pensionari, au inchiriat apartamentul. Au depus declaratia de venit 200 la Finante, au primit pe loc Decizia de impunere in care aveau obligatie de plata la impozit, dar la CASS obligatia de plata era 0 lei. Dupa vreo doua saptamani, au primit in posta de la ANAF impunere de plata pentru CASS. Din cate stiu eu, pentru veniturile din chirii, nu platesc contributii cei care realizeaza si alte venituri pentru care platesc CASS si, deasemenea, pentru venituri realizate dupa 2008, pensionarii sunt scutiti de la plata contributiei CASS.
Va rog sa ma lamuriti cum este corect. Trebuie sau nu trebuie sa plateasca parintii mei contributia CASS? Daca legea spune ca nu sunt obligati sa plateasca, atunci ce este de facut in legatura cu impunerea de la ANAF?
Astept cu interes raspunsurile dumneavoastra.
Va multumesc.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.