avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CNP gresit
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CNP gresit

Buna ziua ,
Situatia mea este un pic diferita , deoarece pe certificatul de nastere am un CNP iar pe buletin altul , greseala s-a facut in momentul in care am schimbat domiciliul,persoana care a intocmit noul buletin a scris gresit ultimele 2 cifre, desi exista o copie dupa certificat si un formular cu toate datele personale + vechiul buletin ,a doua oara cand am schimbat buletinul tot CNP-ul gresit este trecut.
Toate diplomele mele sunt cu CNP-ul corect iar contractele de munca cu cel gresit adica cel din buletin.
va rog sa ma ajutati cu un sfat , ce pot face in continuare in masura in care toate darile catre stat sunt cu CNP gresit , exista vreo cale sa indrept aceste greseli?
Cel mai recent răspuns: Bela Imre , Consilier juridic 12:01, 24 Aprilie 2014
Va trebui sa va prezentati la serviciul public local pentru evidenta persoanelor din localitatea unde domiciliati, impreuna cu originalul certificatului de nastere, pentru a vi se elibera o noua carte de identitate.
Dupa ce ati primit noua carte de identitate, puteti comunica acest nou act de identitate angajatorului si institutiilor la care figurati cu CNP-ul gresit, solicitand rectificarea in evidentele acestora a CNP-lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cnp gresit carmenali carmenali Buna ziua. Anul acesta (la 24 de ani) am descoperit ca ultimele 3 cifre din cnp-ul din buletin difera de cele din certificatlul de nastere. Am mers la evidenta ... (vezi toată discuția)
Acte gresite elenasarpe elenasarpe buna ziua ! as avea si eu cateva intrebari legate de actele de identitate gresite! 1) - pe certificatul de nastere este trecut un cnp gresit care nu are ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit alinasadoveanu alinasadoveanu Buna ziua, Am intampinat urmatoarea problema: mi s-a eliberat un buletin cu CNP-ul gresit, e gresita cifra de la luna nasterii. Aceasta greseala a fost comisa ... (vezi toată discuția)