avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Temei legal, afis electoral
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Temei legal, afis electoral

Buna ziua!
Care este baza lagala pt ca un afis electoral sa nu fie redactat in limba romana si sa contina doar limba minoritatii respective. Exista un asemenea temei legal, multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 14:23, 24 Aprilie 2014
Buna ziua!

Raspunzand punctual intrebarii dumneavoastra, personal nu am identificat nici un temei legal "pentru ca un afis electoral sa nu fie redactat in limba romana si sa contina doar limba minoritatii respective".

Anumite dispozitii cu privire la afisele/afisajul electoral am gasit in:
1) Legea 67/2004, art 76, alin. 4 care reglementeaza dimensiunile afiselor electorale : "Un afiş electoral amplasat în locurile prevăzute la alin. (1) nu poate depăşi dimensiunile de 500 mm o latură şi 300 mm cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură."

2) Legea 35/2008, unde la CAPITOLUL VII: Campania electorală gasim mentiuni precum:
- Art 37, alin 2: (2)Mijloacele folosite în campania electorală nu pot contraveni ordinii de drept.
- Art. 39 alin 7 "(7)Sunt interzise afişele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat.

3) Legea 33/2007, art 40

Eventual cautati si in deciziile Biroului Electoral Central.

Spor si voie buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propaganda electorala in asociatiile de proprietari Ato Ato \"Primarii sunt obligati ca pana la inceperea campaniei electorale sa stabileasca prin dispozitie locuri speciale pentru afisaj electoral. In alte locuri decat ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda politia locala voluntari catalinatudi catalinatudi Buna ziua, In data de 14.10.2014 am lipit afise electorale pe stalpii de iluminat din orasul Voluntari. In consecinta am primit amenda cnf legii 370/2004 ... (vezi toată discuția)
Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)