In anul 2010 am iesindin indiviziune prin partaj judiciar cu decizie definitiva si irevocabila. La vremea respectiva nu ni s-a solicitat situatia la zi a taxelor pe terenurile in cauza . Cum se procedeaza acum ca sunt taxe neplatite inainte de iesirea din indiviziune ? Eu daca platesc pe terenurile dobandite prin partaj, rezulta in continuare o suma ce trebuie platita de mostenitorii titlurilor respective dupa care s-a facut iesirea din indiviziune ,printre mostenitori fiind si eu ,rezultand in continuare ca am datorii. Cum se procedeaza in acest caz?
In 2010, ca sa mergeti la notar sa faceti iesirea din indiviziune, trebuia sa prezentati un Certificat Fiscal care atesta achitarea tuturor datoriilor pt acel teren. Eu tind sa cred ca aceste datorii sunt din 2010, pana in prezent, ma mir cum de nu ati fost somat pana acum? Ati prezentat Sentinta Civila la impozite si taxe pt punerea pe rol a mostenitorilor, dupa ce a devenit definitiva si irevocabila?
In mod normal, nu trebuie sa existe debite dinainte de iesire din indiviziune. Mergeti si declarati ultimul act, care atesta mostenitorii de drept si verificati din ce an sunt debitele. In mod normal programul informatic imparte debitele, pe cotele de detinere a tuturor mostenitorilor.