avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Suspendarea actiunilor judiciare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Suspendarea actiunilor judiciare

Va rog sa-mi spuneti ce sorti de izbanda am daca actionez in instanta o societate comerciala aflata in insolventa pentru plata unor datorii ulterioare deschiderii procedurii de insolventa.

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2014
flurryorama, utilizator
Cel mai recent răspuns: flurryorama , utilizator 19:26, 24 Aprilie 2014
In temeiul art. 64 din legea insolventei: Creanţele născute după data deschiderii procedurii, în perioada de observaţie sau în procedura reorganizării judiciare vor fi plătite conform documentelor din care rezultă, nefiind necesară înscrierea la masa credală.
Cu toate acestea, potrivit art. 36 din aceeasi lege: De la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale.
Asa incat, cu siguranta o actiune pornita impotriva acestei societati se suspenda.
Mai degraba, va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat care sa transmita acestei societati o notificare prin care solicita plata conform art. 64 din lege, in caz contrar va solicita judecatorului sindic intrarea in faliment in baza art. 107 din legea insolventei.
Multumesc.

Intuiam ca asta va fi raspunsul Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi emise ulterior intrarii in insolventa advsys advsys buna ziua, care este procedura recuperarii debitului restant daca firma este in insolventa iar societatea noastra a emis facturi ulterior intrari in ... (vezi toată discuția)
Stabilire obligatii fiscale la o societate intrata in insolventa Mircea Sorin Mircea Sorin O societate comerciala pentru care s-a declansat procedura insolventei a beneficiat de rambursari de TVA, anterior deschiderii procedurii. Rambursarile de ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii de la firma aflata in insolventa Dana10032013 Dana10032013 Buna ziua! Am fost angajata la o firma timp de 5 ani, in perioada 2007-2012. In anul 2011, luna decembrie, firma a intrat in insolventa. In luna iunie 2012, ... (vezi toată discuția)