avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AJUTOR DE SOMAJ - PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AJUTOR DE SOMAJ - PENSIE ALIMENTARA

BUNA ZIUA !

VA ROG SA MA AJUTATI !

PE 22.04.A.C. AM DEPUS DOSARUL DE SOMAJ SI AM PRIMIT “STATUTUL OFICIAL” DE SOMER, DISPONIBILIZAT FIIND IN BAZA ART.65(?) IN DATA DE 01.04.A.C.
MI S-A SPUS CA AM STATUTUL DE “SOMER” INCEPAND CU DATA DE 01.04. – ESTE ADEVARAT ??? SI CA VOI PRIMI BANII INCEPAND CU LUNA IUNIE !!! NEAVAND ABSOLUT NICI O SURSA DE VENIT SI TREBUIND SA IMPRUMUT BANI PANA ATUNCI CA SA POT SUPRAVIETUI, ESTE DE ASTEPTAT SA PRIMESC O DATA TOTI BANII, CORESPUNZATOR LUNILOR APRILIE, MAI SI IUNIE ?
APOI, PRIN DIVORT MI S-A STABILIT O PENSIE ALIMENTARA IN VALOARE DE
327,8 LEI (25 % DIN SALARIUL AVUT LA DATA JUDECARII PROCESULUI) IAR INDEMNIZATIA DE SOMAJ MI-A FOST STABILITA LA 600 LEI ! AM FOST SI-AM VORBIT CU UNA DINTRE JURISTE IN MOMENTUL CAND MI-AM DEPUS DOSARUL SI MI-A SPUS CA IN BAZA NU STIU CARUI ARTICOL, DIN NU STIU CE LEGE(!?), POT SA-MI OPREASCA IN ACEST SENS PANA LA JUMATATE DIN INDEMNIZATIA DE SOMAJ !!! ESTE ADEVARAT ??? DACA DA, CUM SE PRESUPUNE CA VOI PUTEA TRAI CU 300 DE LEI PE LUNA ? CE POT SA FAC CA SA MI SE RETINA CA SI PENSIE ALIMENTARA NUMAI 25 % DIN INDEMNIZATIA DE SOMAJ ? CAND SI CUM SE PRESUPUNE CA VOR TRANSFERA SUMELE RETINUTE IN CONTUL FOSTEI SOTII, DESCHIS LA BRD, STIUT FIIND CA AJOFM-ul LUCREAZA CU BCR-ul ?

MULTUMESC !
Va rog sa nu mai scrieti cu litere de tipar ,se considera ca tipati la noi.Multumesc.
MA SCUZATI, NU AM STIUT !!!
Pentru ca ati depus dosarul in termenul de 30 de zile de la data incetarii contractului, beneficiati de indemnizatie cu data de 01.04. da, in luna iunie veti primi indemnizatia aferenta lunilor aprilie si mai, urmand ca in continuare sa primiti normal ( in luna iulie pentru luna iunie si tot asa).
Puteti deschide actiune la judecatorie pentru micsorarea cuantumului pensiei de intretinere pentru copil, in conformitate cu noile venituri. in principiu, daca depuneti odata cu cererea si o copie dupa dispozitia eliberata de ALOFM cu dreptul stabilit, se judeca dintr-un termen, maxim doua.
Va puteti adresa instantei de judecata , in speta judecatoria in a carei raza teritoriala domicliati dvs ca reclamant,(sau paratul) , in vederea micsorarii cuantumului pensiei de intretinere.

Plafoanele pt aceasta pensie sunt expres prevazute de lege , deci , intretinerea financiara datorata pt un minor poate atinge 1/4 din aceste venituri.

Colegul cu care ati discutat dvs v-a dezinformat

Succes
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuarea pensiei de intretinere mirceastanciubv mirceastanciubv Va rog sa ma ajutati ! Am depus o actiune in justitie(pe cale de ordonanta presedentiala), pentru diminuarea pensiei de intretinere de la 327,8 lei la 150 ... (vezi toată discuția)
Somer...deci nu plateste pa? danaru danaru Buna seara, Suntem divortati din aprilie, fostul sot nu mai lucreaza din mai, adica e somer...Sentinta o avem din iunie si pensia alimentara inca nu a ... (vezi toată discuția)
Statutul somerului pensionabil ika ika Dupa calculele specialistilor in domeniu(cu titlu informativ, deci nu oficial) la 01.12.2008,indeplinesc conditiile de pensionare. Actualmente sunt somer, si ... (vezi toată discuția)