Ca si sotie a reclamantului care a chemat in instanta in vederea iesirii din indiviziune , eu ca si intervenoent in nume propriu am voie sa cer instantei o noua expertiza asupra imobilului deoarece nu sunt de acord cu evaluarea ? Ce drepturi mai am ca si intervenient ? Multumesc pentru raspuns .
Dupa noua procedura (valabila din feb 2013) avem intervenient principal si accesoriu.
Intervenientul in nume propriu este o notiune care functiona pe vechiul cod.
Drept urmare .... imi vine greu sa cred acum ca se solutioneaza o cerere de interventie depusa anterior lunii februarie 2013.
In orice caz .... intervenientul poate solicita administrarea de probe prin cererea de interventie sau cel mai tarziu pana la primul termen de dupa admiterea in principiu a cererii. (Daca este interventie prinicpala instanta stabileste un termen in care trebuie sa depuna intampinarea).
Este insa posibil ca instanta sa dispuna si disjungerea ei de cererea principala.
Daca ati fost chema ain judecata de parati ... si este vorba de un dosar ce are ca obiect iesire din indiviziune ... probabil aveti calitatea de coproprietar alaturi de sotul dvs.
Ar fi bine sa fiti mai exacta in folosirea termenilor.
Posibil sa va fi chemat ca intervenient fortat. Insa in cazul asta ... sotul dvs. nu stia ca sunteti coproprietari asupra bunului ? Trebuia sa ii spuna paratul ?
IN fine ... potrivit art.79 intervenientului fortat i se vor comunica o serie de inscrisui iar prin citatie i se va indica termenul pana la care va putea sa arate exceptiile, dovezile si alte mijloace de aparare de care intelege sa se foloseasca.
Nu ma certati . Sunt sigur ca stia dar pina acum nu a intrebat nimni nimic , nici chiar judecatoarul . Ok am inteles . Deci sa inteleg ca si eu sunt reclamanta alaturi de sotul meu ? Avoatul piritilor m-au chemat nu sotul meu ...Ce ar putea sa vrea de la mine ?
Nu va cert.
Incerc doar sa va spun ca folosirea termenilor juridici necorespunzator ... ne pune in dificulate si poate genera un raspuns fals.
Nu e treaba judecatorului sa va lamureasca ce trebuie sa faceti. Fiind reclamanti ar trebui sa stiti ce anume aveti de facut.
Evident ca v-a chemat avocatul paratilor ..... Daca tot spuneti ca v-a chemat .. banuiesc ca v-a chemat printr-o cerere adresata instantei. In acea cerere nu va arata "ce vrea de la dvs"? Ce rost are sa presupun eu ... cand ar trebui sa cititi in concret ce pretinde de la dvs. in aceasta cerere de interventie.