Ca si sotie a reclamantului care a chemat in instanta in vederea iesirii din indiviziune , eu ca si intervenoent in nume propriu am voie sa cer instantei o noua expertiza asupra imobilului deoarece nu sunt de acord cu evaluarea ? Ce drepturi mai am ca si intervenient ? Multumesc pentru raspuns .
Domnule . Avocatul piritilor este al doilea avocat , deoarece piritii l-au reclamat pe primul lor avocat la parchet pentru faptul ca nu le-a dat chitante pe banii incasati . Acela nu a pomenit nimic de mine . Acesta " nou " a cerut ca eu sotia reclamantului ca si coproprietar sa platesc taxa de timbru iar instanta i-a respins invocind o lege . Totusi instanta m-a citat . Acesta este " cursuls " . Daca puteti sa-mi spuneti acum , in calitate de intervenient in nume propriu , eu pot cere refacerea expertizei tehnice asupra imobilului deoarece cred ca este supraevaluat . Pot chema piritul la interogatoriu ( unul dintre ei , celelet fiind interogat deja ) ?
Dând în bobi :) ...ăăăadică încercand să pun cap la cap ceea ce se povesteşte că s-ar fi zis (şi sperând să nu va deranjeze tonul glumeţ) cred ca s-a solicitat introducerea dvs. in cauză în calitate de persoană care ar putea sa pretinda aceleasi drepturi ca si reclamantul.
Adică pârâtii cred ca aţi putea sa cereţi şi dvs. de la ei macar o parte din ceea e soţul dvs. a cerut prin cererea de chemare în judecată formulată. Prin urmare, pârâţii au interesul ca hotararea sa va fie şi dvs. opozabilă.
Intervenientul preia procedura în starea în care se găseşte la momentul admiterii in principiu a intervenţiei
Adică, mai pe româneşte, la proces nefiind ca la nuntă, dacă dvs. aţi intrat când se servea friptura ...de-aci încolo continuati. (nu mai serviţi şi antreurile)
Totuşi, până la termenul de judecată ulterior admiterii în principiu a cererii de intervenţie/de chemare in judecată a altei persoane ...(sau ce-o fi acolo, fiindcă eu merg pe ghicitelea) puteţi propune probe.
Ba chiar, în anumite cazuri, se poate ajunge la readministrarea de probe (dacă mă uit prin 79 Ncpc) Dar nici macar nu ştim cu certitudine după care anume procedură vă judecaţi... Acesta este doar un forum de discuţii.
Domna va multumesc . Este pe vechiul cod . Actiune este din 2012 . Chiar nu ma deranjeaza tonul glumet . Vace bine . Am cam inteles . Acesta este motivul pentru care au cerut sa platesc si eu taxa de timbru cred . Instanta a respins cererea piritilor , totusi sunt citata sa ma prezint la urmatorul termen . Pina atunci trimit un inscris prin care cer refacerea expertizei tehnic asupra imobilului si chem la interogatoriu pe unul dintre piriti care nu a fost chmat de sotul meu . Pina aici este bine ? Mi-ar folosi daca mi-ati raspune si cu asta basta vad la infactisare e si cum si va transmit aici ...asa ca informatie .