avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Fiscalitate ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Fiscalitate ONG

Buna ziua,

In cazul unui ONG cu venituri provenite doar din donatii este necesara plata vreunui impozit? Daca da, exista vreun nivel al veniturilor de la care se aplica impozitul? Unde as putea gasi mai multe informatii privind legislatia fiscala in cadrul Ong-urilor?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:45, 1 Mai 2014
In acest caz nu aveti de platit impozit pe profit. Declaratia 101 se depune cu zero pana pe 25 februarie pentru anul precedent. Consultati si art. 15 din codul fiscal.
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2014
george-neagu, moderator
Multumesc de ajutor

Toate cele bune!
Nu inteleg de unde apare ideea de necesitate a depunerii declaratiei 101. Eu nu stiu niciun ONG care depune o asemenea declaratie sau alte declaratii in afara situatiilor financiare anuale daca nu desfasoara activitati economice si nici nu am auzit sa fie sanctionat si nici nu vad pe ce baza. Pe ce va bazati afirmatia ca un ONG care in vectorul fiscal din declaratia de inregistrare fiscala 010 nu s-a bifat ca platitor de impozit pe profit ar trebui sa depuna acea declaratie? Dealtfel chiar in instructiunile de pe site-ul ANAF scrie clar si cu "bold" ca formularul il depun "platitorii de impozit pe profit". ONG-urile care nu desfasoara activitati economice nu se inregisteaza ca platitor de impozit pe profit (inregistrare care se face prin declaratia 010) si deci de ce ar depune ei declaratie 101? La fel si cu declaratia 112 - daca nu ai salariati sau alt tip de personal remunerat, nu ca depui o declaratie completata cu zero la toate rubricile, ci nu depui asa o declaratie, pentru ca nu esti inregistrat fiscal ca platitor de impozit pe salarii si de contribuii sociale obligtorii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular 010 Praipan Praipan Buna ziua! Stie cineva cum se completeaza formularul 010 pt ONG-uri. Am intrebat deja 3 contabili si nu m-a lamurit nimeni... Multrumesc PS: Puteti oferi ... (vezi toată discuția)
Ong nou si urmeaza sa depun declaratia 010 Stefy26 Stefy26 Buna ziua! Am infiintat un ONG si urmeaza sa depun declaratia 010 pentru inregistrarea fiscala la ANAF. Nu imi este clar daca trebuie sa completez si ... (vezi toată discuția)
Declaratie de profit Cristina Trasca Cristina Trasca Buna seara,am reusit într-un final să-mi infintez o asociație pt copii cu probleme și întrebarea mea este cum se procedează pentru că firmele,sa imi dea ... (vezi toată discuția)