avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG nou si urmeaza sa depun declaratia 010
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG nou si urmeaza sa depun declaratia 010

Buna ziua!

Am infiintat un ONG si urmeaza sa depun declaratia 010 pentru inregistrarea fiscala la ANAF.

Nu imi este clar daca trebuie sa completez si partea de impozit pe profit si impozit pe venitul din salarii.

De asemenea, la nr. mediu de salariati estimati pana la 3 - nu stiu daca pana la sfarsitul anului voi avea sau nu salariati. Are importanta daca nu bifez aceasta optiune si voi avea, totusi, 1-2 salariati ? Sau invers - daca bifez optiunea si nu voi avea niciun salariat?

Va multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:08, 15 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru început bifați doar la impozit pe profit ong-uri. Atât.
Pe viitor, doar în luna in care va apărea primul contract de munca, doar atunci depuneți o modificare la aceasta declarație inițială.
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2023
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
de cativa ani ANAF solicita sa bifeze din start ONG-urile vectorul de impozit pe profit, inca de la infiintare, chiar si cele care nu au de gand sa desfasoare vreo activitate economica. Insa vectori spefifici angajatorilor ( pt impozit pe salarii, pt contributii sociale obligatorii) doar de cand efectiv veti avea salariatii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 010 firma nou infiintata Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Firma infiintata in februarie 2012, va avea salariati incepand cu 01 aprilie 2012. In decl. 010 initiala, in termen de 30 zile de la infiintare ... (vezi toată discuția)
Formular 010 Praipan Praipan Buna ziua! Stie cineva cum se completeaza formularul 010 pt ONG-uri. Am intrebat deja 3 contabili si nu m-a lamurit nimeni... Multrumesc PS: Puteti oferi ... (vezi toată discuția)
Anexa privind vectorul fiscal - mod de completare Victorius Victorius La completarea cererii de inregistrare, anexa 1 referitor la inregistrarea fiscala nu stiu daca trebuie bifate casutele 6 - 12 (care se refera la contributiile ... (vezi toată discuția)