avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Personal - cedare drepturi fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Personal - cedare drepturi fara succesiune

se poate face vanzare cumparare sau donatie pt mine de catre tatal meu(adica toate drepturile lui sa-mi revina mie si sa nu mai aiba nimic pe numele lui),nefiind facuta inca succesiunea dupa moartea mamei mele decedata acum 2 ani?mentionez ca eu locuiesc cu el,mai am 3 frati cu pretentii si deja starea lui de sanatate este critica si imi este teama sa nu ma trezesc cu bancile la care mai are credit pe cap,sa nu ne trezim in strada cumva in caz ca nu mai poate sa plateasca ratele.va multumesc ffff mult pt intelegere.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:15, 5 Mai 2014
Daca apartamentul pe care vreti sa il vindeti/donati catre dvs. este ipotecat de banca, nu se prea poate.
In rest, se poate.
Trebuie vanzare, nu donatie. Donatia se poate revoca.
este casa nu apartament.este degrevata de la cartea funciara.nu are nici o ipoteca,nimic.deci poate sa faca vanzare cumparare catre mine de pe acum,ca sa scap cumva de presiunea bancilor asupra lui?va multumesc foarte mult!!!
ba da, puteti si e recomandabil sa vindeti catre dvs cat mai repede.
ideea este ca aceasta casa este pe numele lui.eu ma refer la partea lui,masina etc,tot ce poate fi atacat de banci.ca urmeaza la partaj sadiscut cu fratii mei,asta este alta poveste.ma refer momentan,sa nu ma trezesc cu vre-un executor pe cap,in caz de neplata a ratelor la timp sau mai stiu eu ce.ideea este sa nu mai aiba nimic pe numele lui.macar pana-si revine cu sanatatea(a suferit un accident cardio vascular minor plus complicatii).imi cer scuze pt insistenta dar cred ca-mi intelegeti situatia disperata.de aceea accept orice sfat sau sugestie din partea dvs.va multumesc anticipat.
Pai asta ziceam, tot ce are pe numele dansului sa vanda catre dvs.

Alte discuții în legătură

Cum trec casa pe numele parintilor? ContSters239798 ContSters239798 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum pot trece casa si terenul pe numele parintilor; terenul este cumparat prin act de vanzare cumparare, casa este construita ... (vezi toată discuția)
Apartament sub ipoteca- vanzare, donatie marx36 marx36 Buna ziua! Am un imprumut bancar cu garantie imobiliara, un apartament pe numele parintilor mei . (mama a decedat de curand, daca ar avea vreo importanta in ... (vezi toată discuția)
Executare silita- se poate ataca act donatie? ella2012 ella2012 buna, Am un credit bancar garantat cu ipoteca pe un apartament. In cazul in care banca imi va declara creditul scadent si va incepe procedura de executare ... (vezi toată discuția)