avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum trec casa pe numele parintilor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum trec casa pe numele parintilor?

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum pot trece casa si terenul pe numele parintilor; terenul este cumparat prin act de vanzare cumparare, casa este construita pe teren, avem proces verbal de receptie dar nu am facut cadastru si intabulare. Care sunt pasii de urmat. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters239798 , utilizator 19:17, 20 Octombrie 2013
Intabulati si constructia . Apoi fie donati sau fie vindeti parintilor. D c vreti sa o donati sau sa o vindeti parintilor? Atentie sa nu fie facuta instrainarea in frauda creditorilor.Acestia pot ataca actul.
Multumesc pentru raspuns, am un credit ipotecar pe care nu stiu cat il mai pot duce, asta e si motivul. Dar de ce sa atace actul? E perfect legal nu?? terenul si casa nu sunt ipotecate...eu nu inteleg de ce pot lua totul??? Doar de aia am pus ipoteca, daca nu pot plati sa ia apartamentul......
Actul poate fi atacat de creditori pt v ati micsorat patrimoniul ca sa nu va urmareasca in acel bun. Daca instrainarea s a facut dupa contractarea creditului este foarte usor de atacat de banca. Daca se face donatie este clar iar daca se face vanzare si nu se da pret este in fapt tot o donatie deghizata.
se poate intabula direct pe numele parintilor?
nu

Alte discuții în legătură

Donatie proprietate 200p 200p Vreau sa ii donez fiicei mele un teren ce imi apartine . Ea este inca minora . In ce masura dreptul de proprietate ii revine ei pana la majorat ? Eu mai am ... (vezi toată discuția)
Executare silita- se poate ataca act donatie? ella2012 ella2012 buna, Am un credit bancar garantat cu ipoteca pe un apartament. In cazul in care banca imi va declara creditul scadent si va incepe procedura de executare ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare - cumparare belgico belgico Buna ziua, am si eu o intrebare/caz :) Sunt unicul copil al parintilor mei, care sunt divortati de 6 ani, fara sa faca partaj; sunt student, necasatorit. ... (vezi toată discuția)