avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract DDA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract DDA

Buna ziua,

Am fost la interviu pt un nou loc de munca; totul este ok, cu o singura exceptie. Am aflat ca nu imi vor face contract de munca si voi fi platita integral in baza unui contract de drepturi de autor. As dori sa stiu in acest caz daca voi avea dreptul la concediu medical (am doi copii mici), concediu de odihna si daca se va considera vechime in munca.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 09:37, 25 Aprilie 2014
depinde cum este stipulat in contract.
Nu va confera vechime in munca. Numai contractul individual de munca face acest lucru.
In schimb plata cas-ului, va da dreptul la pensie.
Concediul medical si cel de odihna sunt negociate intre parti si trebuie trecute in acest contract. Daca nu, nu exista nicio prevedere legala in acest sens.
Ma rog, exista, din cate stiu o contributie de 0,85% care trebuie platita pe langa cass, ca sa fiti platita de stat in perioada concediului medical. Daca nu o platiti, nu veti beneficia de la stat, ci numai conform conventiei partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru a beneficia de concediu medical si concediu prenatal si postnatal si categoriile de persoane care pot incheia contract de asigurari sociale ioan-s ioan-s Buna seara! As dori cateva lamuriri referitoare la conditiile de a beneficia de concediu medical, concediu postnatal si prenatal, dar si indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Drepturile i.i. sau p.f.a. vlad196938 vlad196938 Va salut ! O intrebare am si eu . O intreprindere individuala , sau mai bine zis administratorul acesteia , are dreptul la concediu de odihna si daca da , pe ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si contributia la sanatate va rog frumos spuneti-mi ... cristinamariav cristinamariav Concediu medical si contributia la sanatate Va rog frumos spuneti-mi exista vreo prevedere in legislatie care sa stipuleze ca un angajat care isi ia ... (vezi toată discuția)