avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile I.I. sau P.F.A.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile I.I. sau P.F.A.

Va salut ! O intrebare am si eu . O intreprindere individuala , sau mai bine zis administratorul acesteia , are dreptul la concediu de odihna si daca da , pe perioada concediului de odihna trebuie sa plateasca in continuare asigurare sociala si de sanatate ? Dar referitor la concediul medical , are dreptul si cine-l plateste ? Ca sa nu mai vorbim de faptul ca este taxat dublu la asigurarea sociala si ca angajat si ca angajator cu toate ca nu este decat o singura persoana .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 25 Ianuarie 2015
Concediul de odihna e valabil doar la contractul de munca iar pentru a beneficia de concediu medical, trebuie sa platiti o alta contributie care in mod normal nu e obligatorie.
Multumesc . Care ar fi acea contributie in afara de cea de sanatate pe care ,dealtfel o platesc si sunt la zi ?
Concediu de odihna se acorda numai persoanelor care au incheiate raporturi de munca/de serviciu.

Pentru concediu medical trebuie sa achitati cota de contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate care este de 0,85%, în coformitate cu prevederile legale in materie.
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pentru pfa ilie_a64 ilie_a64 Ca PFA ,daca am avut un accident la locul de munca mi se plateste concediul medical de CASS?Daca da,spuneti-mi va rog cum se procedeaza(care sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu medical gabi.gabriela58@yahoo.com gabi.gabriela58@yahoo.com Am mai scris pe marginea acestui subiect.Sotul meu a fost incadrat la Directia de statistica in perioada decembrie 2011 si august 2012 cu contract de munca pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal simonaproto simonaproto Buna ziua, sunt angajata cu contract de drepturi de autor si as vrea sa stiu daca pot beneficia de concediu de risc maternal (in cazul in care se impune) si ... (vezi toată discuția)