avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA sau II
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA sau II

buna ziua ! va rog frumos sa ma ajutati sa inteleg care-i mai benefica pentru prestarii servicii in domeniul instalatiilor termice ,sanitare si gaze un pfa sau un ii ? daca se poate, ce ar trebuii sa stiu eu daca imi infiintez una dintre acestea?
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2014
iatagangheorghe, utilizator
Singura diferenta e ca daca decedeaza persoana fizica autorizata pfa, activitatea se inchide iar la intreprinderea individuala se poate continua activitatea cu mostenitorii.
multumesc frumos ,dar daca m-ati putea indruma cum sa fac ,sa-mi infiintez una dintre acestea ,ce ar trebuii sa stiu ,sa fiu platitor de tva ,sau nu?imi trebuie casa de marcat daca prestez la firme?multumesc anticipat...
In primul rand PFA-urile nu pot desfasura activitati de comert, ci doar de prestari servicii. Daca detineti atestate, certificari, diplome, samd in domeniul in care doriti sa functionati, atunci nu aveti impedimente la infiintarea unui PFA. Informatiile pe care le solicitati dvs - comparatii de pro-contra intre PFA si II, sunt destul de stufoase si pentru a va lamuri pe deplin va sfatuiesc sa mergeti la un avocat sa va explice cum stau lucrurile de-a fir a par. Cu privire la TVA, eu va sfatuiesc sa nu va declarati platitor de la inceput, orice varianta ati alege (PFA, II, SRL, etc). Daca intr-un an veti atinge pragul maxim, veti trece automat la regimul TVA ulterior. Succes!
Din OUG 44/2008, Art. 4. - Persoanele fizice prevăzute pot desfăşura activităţile economice după cum urmează:
a) individual şi independent, ca persoane fizice autorizate;
b) ca întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale;
c) ca membri ai unei întreprinderi familiale.

Trebuie sa aveti, atunci cand veti depune dosarul sa va autorizati ca pfa, un act de studii, calificare pentru activitatea pe care doriti sa va autorizati.
Va trebuie casa de marcat. Nu e recomandat, asa cum va sfatuia persoana si in mesajul anterior, sa va inregistrati ca platitor de tva de la inceput. Oricum, dupa ce veti depasi plafonul de 65000 euro/echivalent lei veti fi obligat sa va inregistrati ca platitor de tva.
Sa aveti in vedere ca in cursul anului, chiar daca vor fi luni in care nu veti obtine venituri sau acestea vor fi foarte mici, tot veti plati impozit si contributii sociale (sanatate si pensie) raportate la niste venituri minime stabilite la inceput.
MULTUMESC TARE MULT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii infiintare ii romyher romyher as dori sa inteleg de ce este nevoie sa ai calificare pt infiintarea unei intreprinderi individuale? daca am dreptul sa angajez persoane atunci angajez una pe ... (vezi toată discuția)
Pot avea angajati,si cati,incalitate de pfa attila26 attila26 detin un pfa neplatitor tva cod CAEN 4334 si 4339 caruia i-am suspendat activitatea pe 3 ani(sunt inca in perioada de suspendare) si doresc sa incep activitate ... (vezi toată discuția)
Tva pentru factura externa - pfa bonzai bonzai va rog sa ma ajutati pe un studiu de caz Urmeaza sa imi fac un PFA prin care sa furnizez consultanta IT pentru o firma din UE. Din cate am citit cel mai ... (vezi toată discuția)