avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru factura externa - PFA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru factura externa - PFA

va rog sa ma ajutati pe un studiu de caz
Urmeaza sa imi fac un PFA prin care sa furnizez consultanta IT pentru o firma din UE.
Din cate am citit cel mai bine ar fi un PFA cu norma fixa. Nu sunt lamurit pe partea cu platirea TVA.
In mod sigur incasarile vor fi peste 35000 EUR. Cum ar trebui sa infiintez PFA-ul, platitor de TVA sau nu?

Puteti sa imi confirmati ca firma fiind din UE nu trebuie sa platesc TVA pe facturile catre ei?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 11:30, 17 Mai 2009
In acest context e bine sa va declarati platitor de TVA, astfel o sa aveti un cod valid de TVA pe care o sa-l furnizati partenerului . Dar si partenetul tb sa fie platitor de TVA. Daca acesta va emite un cod valid de TVA, atunci emiteti facturile de prestari servicii fara TVA.
In ceea ce priveste PFAurile aveti in vedre O.U.G. nr. 44 din 16 aprilie 2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale. Daca preconizati ca veti incasa mai mult de 35000 Euro puteti infiinta PFAul platitor de TVA.
Daca si firma detine un cod valid de TVA , atunci nu veti plati TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie activ de la o firma din ue- firma din ro nu este platitoare de tva ga-ga ga-ga buna ! va rog sa ma lamuriti in cazul unei firme cu o cifra de afaceri pana la 35000 de eur si care nu este inregistrata ca si platitoare de tva, cum se ... (vezi toată discuția)
Emtere factura pentru client extern amatei amatei Buna ziua, Sunt PFA si am emis o factura pt un client din UE. Firma respectiva nu imi cere sa le trimit facturi. Exista vreo prevedere legala care sa ma ... (vezi toată discuția)
Pfa la norma, servicii intracomunitare, tva nikolen nikolen Buna ziua, Lucrez in IT ca programator. Am un PFA la norma de venit si un contract de prestari servicii cu o firma din UE. Serviciile le prestez in ... (vezi toată discuția)