Buna ziua,
Am o prietena care a patit ce o sa relatez mai jos.
Dorim sa stim daca este caz bun pentru inceperea unui proces de judecata si ce sanse sunt sa fie castigat acest proces.
Pe 1 februarie s-a angajat la o companie, cu contract pe perioada nedeterminata, cu clauza contractuala perioada de proba 90 de zile. La sfarsitul lunii februarie a ramas insarcinata, si pe 6 aprilie a anuntat angajatorul in scris de starea sa de graviditate. Imediat ce a anuntat a inceput un mare calvar, doamna director economic a jignit-o facand-o "nesimtita" si spunandu-i ca trebuie sa-si dea demisia, in coditiile in care doamna director fiind insarcinata in luna a 6-a. A fost o perioada de 4-5 zile in care nimeni nu-i spunea nimic, desi intreba ce se v-a intampla pe managerul ei direct insa fara niciun raspuns. A fost supusa la cateva zile pline de stres, ca urmare sa fie invitata la o discutie si sa i se dea doua optiuni, sa accepte notificarea, deja pregatita, ca activitatea ei in companie a luat sfarsit si a 2-a obtiune o micsoare de salariu de 40%. Prietena mea mea gandidu-se la viitor, la indemnizatie si viitorul copilului pe care urma sa il aiba a decis sa aleaga micsorarea de salariu. Pe actul additional de modificare salariu, pe verso, este scris de mana, semnat si datat de catre managerul ei direct ca in perioada de proba nu va fi disponibilizata din post. In urmatoarea zi a fost la control medical pentru monitorizarea sarcinii unde doctora ii spune ca sarcina nu are activitate cardiaca. A urmat o perioada de teste unde prietena mea a sperat ca situatia sarcinii sa se schimbe. Din pacate dupa o saptamana a trebuit sa faca chiuretaj pentru ca sarcina s-a oprit din evolutie.
Mentionez ca prietena mea inainte sa se angajeze a primit oferta de munca scrisa pe e-mail, unde este mentionat ca dupa 3 luni salariul o sa creasca. Mai mentionez si faptul ca prietena mea a fost supusa unei presiuni de la inceputul colaborarii, ca are salariul foarte mare si ca nu-l merita, desi nu a mintit cu nimic la interviu si nu a fortat pe nimeni sa ii dea salariul obtinut.
Acum activeaza in cadrul aceleasi companii unde toata lumea se poarta cu manusi si managerul ei direct a asigurat-o verbal ca nimeni n-o va da afara.
Multumesc anticipat,
Catalina
Cel mai recent răspuns:
dumitrucatalina , utilizator
13:19, 25 Aprilie 2014