avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa de prima imatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa de prima imatriculare

Buna ziua!
Cu deosebit respect si incredere, va adresez cateva intrebari,si anume:
1.Exista posibilitatea sa-mi recuperez cei aproape o mie de euro, platiti in 2009 cu titlu de taxa de prima imatriculare?
2.Daca da ,cum?Cum trebuie sa procedez si cam cat ar dura?
3.Se acorda si vreo dobanda la suma asta?
4.Merita demersul?Ce ma sfatuiti?
Va multumesc ,anticipat!
Cel mai recent răspuns: dragosalexandru , utilizator 18:00, 25 Aprilie 2014
Primul pas e sa va adresati institutiei care a incasat taxa cu o cerere si cu raspunsul mergeti la un avocat.
Depinde cand anume in 2009, avand in vedere ca suntem deja un 2014. Puteti obtine si dobanda legala sau chiar cea fiscala (pana la momentul restituirii), care are un cuantum mai mare. Pentru obtinerea restiturii, e nevoie sa parcurgeti o procedura administrativa, cat si una judiciara.
Ultima modificare: Vineri, 25 Aprilie 2014
Andaluna Bogdan, Avocat
Cum fac aceasta cerere?
Solicit restituirea sumei(efectiv achitata sau si cu dobanda) platita cu titlu de taxa de prima imatriculare ?Dobanda cine o calculeaza?
Care e temeiul cererii?Exista vreo lege a U.E?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxă auto Pataadriana Pataadriana Dacă deja am depus actele pentru restituirea taxei auto și nu am știut și nu am specificat nimic de dobîndă ar trebui să revin să mai depun o cerere ... (vezi toată discuția)
Lamurirea unei sentinte cosminelle cosminelle buna seara! va rog sa ajutati int-r problema! am obtinut in instanta restituirea taxei auto! in dispozitivul hot. se face referire la faptul in cauza ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu din 2008,care acum se returneaza... Helen10 Helen10 cum se poate recupera banii care i-am platit pentru taxa de mediu la imatricularea unui autoturism in 2008,sint si eu una din victimile acestei taxe. ma poate ... (vezi toată discuția)