Buna ziua! Langa casa mea a aparut o adevarata ferma,cu peste 100 de capre si cativa caini.Terenul nu apartine fermierilor ,acestia avand o intelegere verbala cu proprietarul.Pe timpul noptii animalele fac un zgomot infernal,asta ca sa nu mai vorbim de miasmele degajate de dejectiile acestora.I-am interpelat verbal pe fermieri,cerandu-le sa le mute la o distanta mai mare,dar nici nu se sinchisesc.As vrea sa stiu care este limita minima la care poate fi amplasata o ferma de o locuinta si ce pasi sa urmez pentru normalizarea situatiei.Va multumesc!
Este necesar ca detinatorul animalelor sa respecte Ordinul 536/1997 al Ministerului Sanatatii care aproba ”normele de igiena si recomandarile privind mediul de viata al populatiei”,care prevede distanta minima,intre spatiile in care sunt crescute animalele si alte proprietati
Pentru a clarifica politica locala referitoare la conditiile de crestere animale in ferma ,interesati-va si la autoritatea locala care detine regulament privind gospodarirea locala, care cuprinde si norme de crestere a animalelor de ferma
In orice situatie demersurile si autorizatiile trebuiesc obtinute de proprietarul terenului
Analizati si Ordinul nr 536/1997