avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ferma vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ferma vecini

Buna ziua! Langa casa mea a aparut o adevarata ferma,cu peste 100 de capre si cativa caini.Terenul nu apartine fermierilor ,acestia avand o intelegere verbala cu proprietarul.Pe timpul noptii animalele fac un zgomot infernal,asta ca sa nu mai vorbim de miasmele degajate de dejectiile acestora.I-am interpelat verbal pe fermieri,cerandu-le sa le mute la o distanta mai mare,dar nici nu se sinchisesc.As vrea sa stiu care este limita minima la care poate fi amplasata o ferma de o locuinta si ce pasi sa urmez pentru normalizarea situatiei.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:15, 25 Aprilie 2014
Este necesar ca detinatorul animalelor sa respecte Ordinul 536/1997 al Ministerului Sanatatii care aproba ”normele de igiena si recomandarile privind mediul de viata al populatiei”,care prevede distanta minima,intre spatiile in care sunt crescute animalele si alte proprietati
Pentru a clarifica politica locala referitoare la conditiile de crestere animale in ferma ,interesati-va si la autoritatea locala care detine regulament privind gospodarirea locala, care cuprinde si norme de crestere a animalelor de ferma
In orice situatie demersurile si autorizatiile trebuiesc obtinute de proprietarul terenului
Analizati si Ordinul nr 536/1997

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ferma de porci la domiciliu yonut83 yonut83 asi dori sa stiu daca am voie sa fac o mini ferma de 50 capete (porci) acasa. (vezi toată discuția)
Cresterea animalelor titel2titel titel2titel Buna ziua! Am la tara un vecin care creste animale pentru crercializare. As dori sa cunosc cate animale poate creste langa casa. Ce as putea sa fac in ... (vezi toată discuția)
Vecin cu pauni care fac zgomot ziua si noaptea DinelTrasca DinelTrasca Stau la casa si am un vecin care are pauni care scot tipete ziua si noaptea,are nevoie de acordul meu pentru a creste pauni sau nu? (vezi toată discuția)