avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie teren agricol

Buna ziua ,
Va rog sa-mi spuneti daca se poate face o donatie de tren agricol prin hotarire judecatoreasca si daca in acest caz este nevoie de cadastru si de mai ce altceva .
Am aflat ca prin notar este nevoie de cadastru si , in cazul meu , acesta nu se poate face deoarece terenul agricol respectiv nu il are facut.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: tungus , utilizator 19:08, 26 Aprilie 2014
La notar se poate o promisiune de vanzare, fara sa aveti cadastru.
Ce inseamna si ce implica aceasta promisiune de vinzare ?
Multumesc!
Pe mine ma intereseaza , de fapt , sa intru in posesia terenului pt ca este al meu .Pe titlul de proprietate al bunicului meu nu a figurat si tatal meu iar unul dintre mostenitori , care gestiona tot trenul , i l-a trecut in ROL-ul de la primarie zicind ca nu mai trebuie sa figureze si pe titlu.Numai ca cel care a zis asa a decedat intre timp si a lasat partea sa altcuiva. S-a facut succesiunea prin hotarire judecatoreasca si terenul s-a impartit la cei care figurau pe titlu.
Terenul care figura pe ROL-ul tatalui meu ( a decedat intre timp) este prins acum in proprietatea unuia din mostenitori care spune ca este al lui.Voiam sa stiu daca pot sa-l recuperez prin donatie ( asta daca reusesc sa-l conving sa-si respecte promisiunea de a mi-l ceda) si daca se poate prin hot. judecatoreasca .
Multumesc frumos !
Prin donatie /contract de vanzare-cumparare , va puteti recupera acel teren.

Fara cadastru ? pt ca terenul agricol respectiv nu il are facut .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren ioneliya38 ioneliya38 buna seara,acum 15 ani am primit cu acte de donatie un teren,de la tatal meu.am fost plecata din tara,iar acum de la primarie imi spun ca terenul a fost vandut ... (vezi toată discuția)
Proprietate teren din 2004 sohodol sohodol Posed un act de proprietate semnat de mana cu martori din 2004 pentru un teren. Pe actul de mana sunt trecut eu si tatal meu ca si cumparatori, iar ca ... (vezi toată discuția)