avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren

buna seara,acum 15 ani am primit cu acte de donatie un teren,de la tatal meu.am fost plecata din tara,iar acum de la primarie imi spun ca terenul a fost vandut de tatal meu.se poate face acest lucru?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:50, 20 Aprilie 2015
Donatia poate fi revocata dar numai in anumite conditii si numai prin hotarare judecatoreasca.

Actele prin care care tatal v-a donat s-au facut in forma autentica la notariat?

Dupa ce ati primit terenul prin donatie l-ati inregistrat la primarie, a fost intabulat, ati platit impozit pe teren, ce s-a intamplat cu terenul in anii in care nu ati fost in tara?

Tatal mai traieste?

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2015
cyan, moderator
buna ziua,terenul l-am primit cu acte la notariat,a fost trecut in registrul agricol la mine la rol,am platit impozit in fiecare an ptr aceea suprafata.cat am lipsit din tara ,tatal meu se ocupa de cultivarea terenurilor familiare.nu am avut cadastru la teren.ce pot face in aceasta situatie?multumesc
Nu l-ati intrebat pe tatal dvoastra cum l-a vandut sau nu mai este in viata ptr a-l intreba?

Cand v-a facut act de donatie terenul facea parte dintr-o parcela unde nu s-a facut iesirea din indiviziune?

buna ziua,tatal meu a decedat acum 5 ani,iar terenul facea parte dintr-un lot de 9000mp.eu am aflat acum 3 ani ca nu mai sunt proprietara terenului,eu am continuat sa cultiv acel teren pana cand a sosit un domn si a spus ca este terenul lui,fiind cumparat.nu am gasit in actele tatalui meu decat un antecontract de vanzare cumparare la care am inteles ca sunt inca 2 sau 3 acte aditionale,,deoarece nu erau respectate termenele stabilite.
In prima postare afirmati
acum de la primarie imi spun ca terenul a fost vandut
,

in ultima postare

am aflat acum 3 ani ca nu mai sunt proprietara terenului, am continuat sa cultiv acel teren pana cand a sosit un domn si a spus ca este terenul lui,fiind cumparat.

1. De cand ati aflat "acum 3 ani" ca nu mai sunteti proprietarul terenului nu ati intreprins nicio actiune de revendicare?

Termenul de prescriptie este de 3 ani, daca mai sunteti in termen puteti depune o actiune in instanta pentru anularea contractului de vanzare/cumparare.

2. Pana cand ati cultivat terenul si cand a venit noul proprietar sa va instiinteze ca este terenul lui?

3.Pana cand ati platit impozitul pe teren?
in mod normal s-ar intelege ca impozitul a fost platit de dvoastra pana cand a fost vandut, acum 3 ani.

Solicitati noului proprietar sa va prezinte contractul de v/c sau il puteti solicita si la primarie.

In promisiunea de v/c prelungita prin acte aditionale se identifica doar terenul pe care l-ati primit prin actul de donatie sau tot terenul de 9000 mp?

4. Mai exista si alti mostenitori?

Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata a vândut un teren cu chitanță de mână cuiva care și-a făcut o casă pe el. aș vrea să facem actele ca să nu mai plătesc impozit, dar omul refuză chiar dacă i-l dau gratis, ce e de făcut? Adelina2017 Adelina2017 Buna ziua!Cine poate sa mi dea un sfat!Am moștenit mai multe terenuri de la tatăl meu,o parte sunt vândute cu acte de mâna,intravilan,extravilan!Un teren ... (vezi toată discuția)
Exploatare teren agricol de catre persoana necunoscuta Cristiancc1 Cristiancc1 Buna ziua. Sunt proprietarul unui teren agricol intabulat si am descoperit ca acesta a fost cultivat cu floarea soarelui. Primaria, in urma adresei facute, ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la bunici paris50paris paris50paris Buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat in 1975 bunicul meu a decedat el a avut in propietate 1000.mp.intravilan el a avut 2 copii dupa 1991 sa restituit ... (vezi toată discuția)