avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea nr.290/2003
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea nr.290/2003

Ma confrunt si eu...ca marea majoritate cu problema tergiversarii solutionarii dosarelor pentru despagubirea refugiatilor din Bucovina...fiind unul din mostenitorii refugiatilor, as vrea sa aflu stadiul de solutionare al dosarului, avand in vedere ca, comisia judeteana si-a declinat competenta catre comisia mun. bucuresti, apoi comisia mun. bucuresti si-a declinat competenta...ca in cele din urma sa exista si o hotarare a comisiei judetene de declinare a competentei...10 ani au trecut de la data depunerii cererii pentru despagubiri, declinari de competente.
Culmea ironiei, 12 martie 2014, Ord. de Urgenta pentru suspendarea platilor voluntare si emiterii de către comisiile judeţene a hotărârilor privind acordarea de despăgubiri...
Ca sa revin cu nelamurirea mea....cum pot afla stadiul dosarului?
Cel mai recent răspuns: Mihail_POPA , utilizator 23:32, 26 Aprilie 2014
Simplu, va interesati dupa numarul dosarului (numar/an) personal (sau prin internet) la ultima instanta unde a ramas pentru solutionare.
Faceti si o plangere pentru tergiversarea rezolvarii situatiei si cereti explicatii, reclamatie inregistrata prin registratura sau trimisa prin posta cu confirmare de primire si specificare continut punctual.
Faceti o sesizare si la Curtea Constitutionala cerand judecarea neconstitutionalitatii legat de O.U.G din 12 Martie 2014 cerand si indrumari pentru a putea obtine despagubirile cat mai repede cu putinta, atat dumneavoastra personal cat si toti ceilalti interesati.
Se pare ca bataia de joc a autoritatilor legat de acordarea unor drepturi legitime este in continua desfasurare si nu va inceta decat atunci cand se va da o lege prin care toti cei ce se fac destepti si dau mereu astfel de O.U.G.-uri etc. sa raspunda penal cu ani grei de temnita si cu obligarea acoperirii totale a prejudiciilor cauzate, oricare ar fi aceste persoane.
Statul cand are de luat ia repede si fara pic de mila de la cetateni iar in schimb cand are de dat se face ca uita si procedeaza la tot felul de tertipuri pentru a se fofila si a amana plata datoriilor, de orice fel, catre cetatenii indreptatiti.
De fapt nu STATUL ci OAMENII care reprezinta statul nu sunt cum trebuie si nu fac ceea ce trebuie. Cand se vor lua masuri ca aceste probleme sa nu se mai perpetueze ?!?
Acesti oameni, iresponsabil,i care se cred deasupra legilor si deasupra bunului simt prin indolenta lor, vanitatea si nesimtirea caracteristice, cand vor fi pedepsiti cu adevarat ?!?
Ultima modificare: Duminică, 27 Aprilie 2014
Mihail_POPA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri legea 290/2003 - acte doveditoare darkgenius1987 darkgenius1987 Dupa formularea unei solicitari de prezentare a stadiului rezolvarii dosarului depus in vederea retrocedarii drepturilor cuvenite in baza legii 290/2003 ... (vezi toată discuția)
Despagubire refugiat basarabia legea 290/2003 kontikki kontikki Buna ziua, bunica mea a fost refugiata din basarabia si a obtinut o hotarare a prefecturii brasov, comisia judeteana de aplicare a legii 290 privind valoarea ... (vezi toată discuția)
Legea 290- amanare perpetua! starcopit starcopit Buna ziua si multzumesc anticipat persoanelor amabile ce vor dori sa intre in dialog! As dori sa stiu de la persoane care au mai trecut prin situatia mea ... (vezi toată discuția)