avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sanctiuni?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sanctiuni?

[ link extern ]

Buna ziua!
Imi poate spune cineva, va rog, unde as gasi "continuarea" alineatului 2) di Art 5 al NCPP? Adica unde sunt mentionate exavt sanctiunile care se aplica atunci cand parchetul sau instanta refuza probele in favoarea invinuitului/inculpatului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 20:00, 8 Mai 2014
da, aveti dreptate! dar eu sunt o struto-camila cu plangerea de acum 2 ani dar cu procedura de plangere cf noului cpp. cum cred ca inca mai sunt marea majoritate. asta cu rem-ul nu o stiam. inteleg ca acum faci plangere si nu mai indici faptuitorul/suspectul? Foarte tare! Deci, chiar daca tu il stii exact, ei s-ar putea nici sa nu-l gaseasca....
Faptuitorul trebuie sa il indici daca il cunosti, ideea este ca daca actul de sesizare îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege şi se constată că nu există vreunul dintre cazurile care împiedică exercitarea acţiunii penale prevăzute la art. 16 alin. (1), organul de urmărire penală dispune începerea urmăririi penale cu privire la faptă, apoi, când din datele şi probele existente în cauză rezultă indicii rezonabile că persoana indicata a săvârşit fapta pentru care s-a început urmărirea penală, procurorul dispune ca urmărirea penală să se efectueze în continuare faţă de aceasta, care dobândeşte calitatea de suspect.
b) fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege; B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera preliminara ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.In legatura cu un procesul penal.Am fost azi la judecatorie iar dosarul se discuta la camera preliminara (confirmare redeschiderea urmaririi ... (vezi toată discuția)
Rolul camerei preliminare oltul oltul in camera preliminara judecatorul poate sa dea o solutie de netrimitere in judecata?(daca fapta nu prezinta pericol social) sau care este rolul camerei ... (vezi toată discuția)
La ce se refera aicea contestatie in 3 zile ?si aceste contestati cand sunt solutionate ? Puyan Puyan Solutia pe scurt: În baza art. 346 alin. 1 C.proc.pen raportat la art. 345 alin. 1 C.pen, respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile invocate de ... (vezi toată discuția)