avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pamant nedeclarat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pamant nedeclarat

Buna ziua! Cum pot sa declar un pamant nedeclarat la primarie? Mentionez ca nu am nici un act(cerere)prin care sa pot justifica ca pamantul este al meu.
Cel mai recent răspuns: ecaliopi , utilizator 20:41, 1 Mai 2014
In primul rand, trebuie sa explicati mai bine cum este pamantul al dvs., atata timp cat sustineti ca nu aveti niciun act prin care sa dovediti ca terenul este al dvs.!? De ce spuneti totusi ca terenul ar fi al dvs.?
Pamantul a fost al strabunicii mele.Ea nu l-a declarat deoarece nu mai platea taxe si impozite.Acum 10 ani aceasta a decedat.Nu am avut probleme pana acum, dar un vecin s-a "trezit" si a zis ca o parte din pamant ar fi al lui.
In primul rand, daca bunica avea acte pe acel pamant, trebuie facuta succesiunea de pe urma bunicii, si, ulterior acestei etape, cine va fi devenit proprietar (mostenitorul legal) va declara pamantul la fisc/primarie! Daca vecinul va fost acaparat de vecinul buclucas, probabil va trebui deschisa si o actiune de revendicare si granituire ptr. terenul respectiv!
Asta e marea problema:nu avea acte.Avem doar martori care sa zica ca este a noastra.
Daca s-a folosit terenul o buna perioada de timp, atat de bunica, si, in continuare, dupa decesul bunicii dvs., de mostenitorii bunicii, ar putea interveni uzucapiunea ptr. terenul respectiv! Pentru acest lucru este bine sa consultati un avocat care sa va spuna daca, in cazul dvs., aveti sanse ptr deschiderea unei proces ptr. dobandirea dreptului de proprietate asupra terenului respectiv prin uzucapiune; daca veti castiga procesul respectiv, il veti putea inregistra si la primarie/ la fisc!

Alte discuții în legătură

Vă rog mult putin ajutor. Mija Adela 7 Mija Adela 7 Bună. Bunicii mei decedati au un teren agricol, unchiul meu la dat la cineva doar cu titlu de proprietate si nu stiu daca sa facut ceva in scris. Primaria ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ionut daniel ionut daniel bunica mea a stapanit un teren 40 de ani dar nu a facut cerere de uzucapiune.Acum la 4 ani dupa ce a decedat,noi mostenitorii putem face cerere dupa dansa sau ... (vezi toată discuția)
Problema cu intabularea pe baza certificatului de mostenitor alina101 alina101 As dori sa stiu daca intabularea se poate face pe baza certificatului de mostenitorin urmatoarea situatie: Mama mea este mostenitoarea bunicilor mei din 1990 ... (vezi toată discuția)