avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare-cumparare la dezvoltator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare-cumparare la dezvoltator

Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. Vreau sa cumpar o garsoniera intr-un bloc in constructie, platind jumatate din suma acum si restul la sfarsitul anului 2015. Mi-a spus ca facem un antecontract. Mai am rude care au cumparat de la acest dezvoltator anul trecut si acum 2 ani, si mi-au spus ca este un om de cuvant, ca nu au avut nici un fel de probleme cu el. Cum fac sa ma asigur ca in cazul in care nu va termina constructia imi va restitui banii? Daca da faliment, sau se intampla ceva...La ce clauze sa fiu atenta in antecontract? Va rog sa ma sfatuiti, sa nu fac o greseala. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 20:55, 27 Aprilie 2014
Daca dezvoltatorul intra in faliment nu va puteti apara, intrucat se va supune dispozitiilor speciale ale legii insolventei, iar orice creanta anterioara datei intrarii in insolventa (inclusiv a dvoastra) se va inscrie la masa credala si va urma regulile potrivit procedurii insolventei, iar cum reinsertia in circuitul economic a societatilor intrate in isnolventa este foarte redusa, este foarte putin probabil sa va recuperati investitia intr-o astfel de situatie.
Legat de incheierea antecontractului de vanzare-cumparare primul si cel mai important sfat pe care vil dau este sa il incheiati in fata unui notar, intrucat doar in aceasta situatie este si executoriu.
Legat de clauze sunt multe de spus: trebuie prevazute daune in situatia in care este intarziata data receptiei finale, trebuie stabilita o data la care partile trebuie sa se prezinte in fata notarului pt. semnarea contractului de vanzare, trebuie prevazute penalitati de intarziere...etc...
Ar trebuie sa va prezentati la un avocat pt. a primi o opinie completa si avizata, in functie de situatia dvoastra particulara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare- cumparare imobil nerespectat rala rala Buna ziua. Am nevoie de cateva lamuriri in legatura cu un antecontract de vanzare cumparare pentru un imobil. In februarie 2009 am incheiat un astfel de ... (vezi toată discuția)
Imobil vandut de 2 ori, antecontract nerespectat Sebastian03 Sebastian03 Buna ziua, In anul 2018 am semnat un antecontract pentru o garsoniera intr-un bloc la care abia se incepuse constructia (Ilfov). Desi nu mi-a sunat bine, ... (vezi toată discuția)
Act aditional antecontract vanzare-cumparare imobil prima casa diana_fed diana_fed Buna seara, Pe 18 februarie 2015 am semnat la notar un antecontract de vanzare-cumparare pentru un imobil nou (achitand dezvoltatorului si avansul de 5%), ... (vezi toată discuția)