avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria cu cetatean non-UE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria cu cetatean non-UE

Buna seara!ma numesc andreea si am o intrebare,la care sper sa primesc un raspuns.sunt casatorita in italia cu un cetatean din maroc.as dori sa stiu ce beneficii poate avea un urma acestei casatorii,nu numai in italia ci un toata ue,sau daca are nevoie de mine pt a putea sa realizeze documentele necesare pt libera circulatie in ue.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: missuri , utilizator 00:25, 1 Mai 2014
Am si eu nevoie de un rsp va rog frumos....ma poate ajuta cineva? :(
Trebuie sa inscrieti certificatul de casatorie italian in registrele romanesti. Puteti face asta la unul din consulatele Romaniei in Italia sau in tara la Starea Civila de la locul de domiciliu.
Aici sunt documentele de care aveti nevoie:
[ link extern ]

Sta cu forme legale in Italia? Daca da poate calatori in UE.
Daca nu trebuie sa obtina de la autoritatile italiene un permis de sedere pentru membru de familie al unui cetatean UE - asta desigur daca dvs. locuiti si munciti legal in Italia.
Multumesc frumos pentru raspuns.As dori sa va mai intreb ceva....in cazul unui divort in romania...ce acte imi sunt necesare si daca il pot face fara el? Multumesc inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii poate sa calatoreasca un parinte cu copilul din italia in romania domy domy Buna seara, In cazul unui cuplu, casatorit in romania, care locuieste in Italia si care a avut un copil in Italia, care sunt conditiile prevazute de lege ca ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere majd ayan majd ayan ma numesc marinela am doi copii nascuti in italia cu un baiat din tunisia care nu are pasaport iar consulatul tunisian nu ii lasa pasaportul pentru motive ... (vezi toată discuția)
Casatorie in thailanda, certificat de casatorie romanesc agavrilescu agavrilescu Buna ziua, Ma numesc Alexandru, locuiesc si muncesc legal in Italia din 2007. In anul 2012 m-am casatorit in Thailanda cu un cetatean Thai. Am fost la ... (vezi toată discuția)