avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical - contract de munca perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical - contract de munca perioada determinata

buna seara

din anul 2010, sunt angajata in sectorul bugetar cu contract de munca perioada determinata,pe post de contabil sef ,de-a lungul celor 3 ani si 9 luni mi s-a innoit contractul de munca cu act aditional de 5 ori,ultimul act aditional fiind efectuat in 28. 12. 2013, si dureaza pana in 30.06.2014.In data de 29.01.2014,m-am imbolnavit ,si dea lungul investigatiilor s-a constatat o tumoare pe creier care intre timp s-a operat dar recuperarea dureaza mai multe luni,
intrebarea mea este urmatorea: in cazul in care se incheie perioada determinata din contractul de munca,dar eu sunt inca in concediul de boala, institutia poate sa-mi desfaca contractul de munca sau trebuie sa-mi prelungeasca pana cand se termina perioada de recuperare.Doctorul care m-a operat nu poate sa-si dea acordul pentru intoacerea mea la servici inainte de recuperare pe motiv ca daca apar complicatii el nu poate sa-si asume raspunderea.Eu, ca persoana in cauza nu stiu ce sa fac deoarece inca nu ma simt capabila sa merg la servici,dar nici locul de munca nu as vrea sa-l pierd.
va rog, sa-mi raspundeti si sa-mi dati un sfat cum sa procedez.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 28 Aprilie 2014
1. C.i.m. va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat c.i.m., chiar daca sunteti in concediu medical.

Angajatorul nu are obligatia de a va prelungi durata c.i.m. pana la terminarea concediului medical.

Codul Muncii prevede :
Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...

art.49
...
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
....

2. In acest caz, puteti beneficia de somaj.
Pentru a beneficia de indemniztaia de somaj de la data incetarii c.i.m. trebuie ca actele pentru somaj sa le depuneti in termen de 10 zile de la aceasta data .

In speta, daca data incetarii c.i.m. a fost 30.06 , ultima zi de depunere a actelor pentru somaj va fi data de 10.07. pentru a primi somaj de la data incetarii c.i.m. Depasirea acestei date inseamna o discontinuitate.

Termenul maxim de depunere a actelor pentru somaj este de 12 luni de la data incetarii c.i.m., in cazul dvs.

Pe perioada de somaj puteti beneficia de concedii medicale. Concediile medicale se vor depune si se vor plati de catre AJOFM.
In acest caz, şomerii care intră în concediu medical trebuie să înştiinţeze în scris agenţia pentru ocuparea forței de muncă la care sunt înregistraţi asupra apariției stării de incapacitate temporară de muncă. „Înştiinţarea va cuprinde datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor și unitatea în care funcționează acesta.
Legislaţia prevede un termen de 24 de ore de la data acordării concediului medical pentru înştiinţarea AJOFM.

Despre somaj si concediile medicale vedeti si aceste discutii

www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca determinat ramona18121984 ramona18121984 buna.am o nelamurire,daca cineva ma poate ajuta.lucrez cu contract determinat pe 6 luni.sunt insarcinata in saptamana 12 si tocmai ce mi s-a prelungit ... (vezi toată discuția)
E drept? machita machita Am fost angajata cu contract pe perioada determinata la o firma,pe 8 martie imi expira contractul.In luna februarie am fost internata cu o raceala destul de ... (vezi toată discuția)
Se poate somaj dupa ccc? rrodiquee rrodiquee Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti daca este posibil ca dupa iesirea din concediul de crestere copil (CCC) sa intru direct in somaj in conditiile in ... (vezi toată discuția)