avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... e drept?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

e drept?

Am fost angajata cu contract pe perioada determinata la o firma,pe 8 martie imi expira contractul.In luna februarie am fost internata cu o raceala destul de urata,apoi am fost [si sunt ] in medical,sunt in medical pana pe data 12 martie,e normal sa-mi desfaca contractul in aceste conditii?daca da cine imi plateste medicalul in continuare?ce trebuie sa fac?daca intru in somaj ,medicalul mai e valabil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:38, 5 Martie 2011
Buna seara ,

Societatea este indreptatita sa va inceteze raporturile de munca la expirarea termenului convenit in contractul de munca , chiar daca sunteti in concediu medical .

Plata concediului medical va fi preluata de Cass ( casa de sanatate ).
In cazul in care depuneti documentatia pentru somaj si intruniti conditiile de a beneficia de aceasta indemnizatie puteti depune la ei certificate medicale , ulterioare.
C.i.m. va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat ... concediul medical nu prelungeste durata contractului.
Incetarea c.i.m. in aceasta situatie va da posibilitatea de a beneficia de somaj.

Pentru a beneficia de somaj de la data incetarii raportului de munca trebuie sa depuna dosarul la AJOFM in termen de 10 zile de la aceasta data.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Martie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil stromelectro stromelectro O salariata are contract pe perioada determinata, data expirarii este 7 februarie 2014. In timpul acesta a ramas insarcinata , urmand ca nasterea sa fie in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - contract de munca perioada determinata danielaborician danielaborician buna seara din anul 2010, sunt angajata in sectorul bugetar cu contract de munca perioada determinata,pe post de contabil sef ,de-a lungul celor 3 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua didi81 didi81 va rog sa ma ajutati cu un raspuns!sunt insarcinata in 16 saptamani,sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata.am anuntat la resurse umane ... (vezi toată discuția)