buna ziua,
la inceputul saptamanii viitoare am o infatisare la tribunal intr-un proces pe litigiu de munca. nu am reusit sa-mi angajez avocat si mi-as dori sa cer o amanare de o luna macar, pana reusesc sa gasesc un avocat bun.
pot depune in acest sens o solicitare la dosar si sa se tina cont de ea, fara a se judeca in lipsa sau cum ar trebui sa procedez?
multumesc frumos!
Da, formulati o cerere de amanare a litigiului pentru lipsa de aparare.
Art. 222 C.proc.civ. - Amânarea judecăţii pentru lipsă de apărare
(1) Amânarea judecăţii pentru lipsă de apărare poate fi dispusă, la cererea părţii interesate, numai în mod excepţional, pentru motive temeinice şi care nu sunt imputabile părţii sau reprezentantului ei.
(2) Când instanţa refuză amânarea judecăţii pentru acest motiv, va amâna, la cererea părţii, pronunţarea în vederea depunerii de concluzii scrise.
asta inseamna ca in cererea respectiva va trebui sa fac mentionez art. 222, scris de dvoastra? are o titulara anume aceasta cerere? partea adversa ia nota de cererea mea in ziua infatisarii sau trebuie sa le trimit si lor o instiintare in acest sens?
in modelul cererii de amanare a termenului de judecata este specificat art. 156! dumneavoastra mi-ati vorbit de art. 222 si care mi se pare mai aproape de situatia mea. nu stiu pe care sa-l mentionez in cerere, la temeiul de drept. sunteti amabil sa-mi spuneti, va rog?
multumesc!
Art.156 este temeiul de drept din vechiul cod de procedura civila, iar art 222 din noul cod de procedura civila, valabil pentru actiunile depuse pe rolul instanta dupa intrarea lui in vigoare, respectiv 15 .02.2013.