avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort

Cu cat timp inainte de prima sedinta polt angaja avocat?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:57, 31 Iulie 2016
Nu exista prevazut in legislatie un astfel de termen ... de asemenea, la primul termen de judecat puteti solicita amanarea judecatii pentru angajarea unui avocat.

C.proc.civ.
Art. 222 - Amânarea judecăţii pentru lipsă de apărare
(1) Amanarea judecatii pentru lipsa de aparare poate fi dispusa, la cererea partii interesate, numai in mod exceptional, pentru motive temeinice si care nu sunt imputabile partii sau reprezentantului ei.

(2) Cand instanta refuza amanarea judecatii pentru acest motiv, va amana, la cererea partii, pronuntarea in vederea depunerii de concluzii scrise.
Aveți în vedere că până la primul termen de judecată se desfășoară procedura de regularizare a cererii, procedură foarte importantă pentru întreaga desfășurare a procesului. În acea procedură se face întâmpinarea, se invocă excepții, se fac apărări pe fondul cauzei, se menționează probele de care înțelegeți să vă folosiți etc. Așadar, dacă tot aveți de gând să vă angajați avocat, ați face bine să-l angajați după ce primiți acțiunea.
E cam tarziu din punct de vedere procedural si al realizarii drepturilor dvs sa va angajati avocat abia la primul termen de judecata.

Procedura civila s-a schimbat si doar in mod exceptional se mai acorda termen pt angajare avocat.

Practica curenta a instantelor este in sensul de a nu mai acorda un astfel de termen avand in vedere faptul ca de la data cand primiti actiunea si pana se acorda primul termen de judecata trec aproximativ 3 luni ( termen considerat suficient pt angajarea unui avocat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infatisare la tribunal-cerere amanare lumifatu lumifatu buna ziua, la inceputul saptamanii viitoare am o infatisare la tribunal intr-un proces pe litigiu de munca. nu am reusit sa-mi angajez avocat si mi-as dori sa ... (vezi toată discuția)
Cerere privind emiterea ordinului de restrictie adigoje adigoje am primit o citatie pt ordinul de restrictie in data de 31-12-2014,sa ma prezint in data de 5-01-2015 la judecatoria sibiu.Cum pot amana ordinul pt a avea timp ... (vezi toată discuția)
Intampinare vulpedepadure vulpedepadure Buna seara. Daca solicit amanare pentru a angaja avocat, mi se mai da posibilitate sa depun intampinare pana la urmatorul termen de judecata? Multumesc. (vezi toată discuția)