avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intampinare

Buna seara. Daca solicit amanare pentru a angaja avocat, mi se mai da posibilitate sa depun intampinare pana la urmatorul termen de judecata? Multumesc.
Da, daca solicitati aceasta la primul termen de judecata.
Exista si posibilitatea ca instanta sa va comunice ca ati avut suficient timp de la primirea citatiei, pana la termen, pentru a va angaja avocat.

Cod civil art. 222 - Amanarea judecatii pentru lipsa de aparare

(1) Amanarea judecatii pentru lipsa de aparare poate fi dispusa, la cererea partii interesate, numai in mod exceptional, pentru motive temeinice si care nu sunt imputabile partii sau reprezentantului ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort florin42 florin42 Cu cat timp inainte de prima sedinta polt angaja avocat? (vezi toată discuția)
Infatisare la tribunal-cerere amanare lumifatu lumifatu buna ziua, la inceputul saptamanii viitoare am o infatisare la tribunal intr-un proces pe litigiu de munca. nu am reusit sa-mi angajez avocat si mi-as dori sa ... (vezi toată discuția)
Amanare proces Antik Antik Se poate admite amanarea unui proces la primul termen de judecata cu motivarea de-a lua la cunostinta despre actele/probele la dosar /pregatirea apararii. In ... (vezi toată discuția)