avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amanare proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amanare proces

Se poate admite amanarea unui proces la primul termen de judecata cu motivarea de-a lua la cunostinta despre actele/probele la dosar /pregatirea apararii.
In speta, paratul prin avocat a luat deja la cunostinta despre actele/probele depuse de mine la dosar, intrucat a formulat intampinare la cererea de chemare in judecata , intampinare pe care avocatul paratului a stampilat-o cu propia stampila. Cererea de chem.in jud. si probele depuse au fost comunicate partii adverse cu 2 luni in urma, timp suficient pt. pregatirea apararii .
Deci ,paratul si avocatul acestuia a avut la cunostinta despre continutul dosarului.

Intrebarea este :

De ce a admis instanta o asemenea cerere cu o asemenea motivare ?

Nu cumva este incidenta procedurala , adica , imi intelegeti frustrarea .

Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2018
Antik, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:35, 17 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce spune legea? Amânarea judecății pentru lipsă de apărare poate fi dispusă, la cererea părții interesate, numai în mod excepțional, pentru motive temeinice și care nu sunt imputabile părții sau reprezentantului ei. Deci, in conditiile citate se poate, in alte conditii nu.
Ati fost prezent in sala? V-ati opus masurii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa citarii paratului detinut nyusziful nyusziful Buna ziua. Se poate considera ca paratul are cunostinta de actiune in aceasta speta? S-a formulat cerere de fond (stabilire domiciliu minor), si in acelasi ... (vezi toată discuția)
Nu ești decăzut din drepturi daca nu ai depus intimpinarea pina la primul termen de judecată? mimi56_manolescu mimi56_manolescu Este legal ca instanța sa aprobe un alt termen daca la primul termen nu ai depus intimpinare?paratul a avut timp din 16 Iunie cind am depus eu acțiunea in ... (vezi toată discuția)
Citare parat Martonze Martonze Buna seara, In procesul de incredintare minor, s-a admis cererea mamei, tatal biologic depunand cerere reconventionala pentru vizita minor in tara si in ... (vezi toată discuția)