avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de intocmit intre parinti si copii pentru cedare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de intocmit intre parinti si copii pentru cedare proprietate

Parintii mei detin in proprietate un teren pe care sunt construite 2 case (o casa D+P+M si o casa P). La una din case (D+P+M), eu am construit mansarda + renovare completa din banii mei, insa autorizatia de constructie a fost emisa pe numele parintilor mei, iar intabularea s-a facut tot pe numele lor. Eu impreuna cu sotia si copilul, dorim sa ne mutam in casa renovata (D+P+M), iar parintii mei locuiesc si vor locui in continuare in casa P.

Mentionez faptul ca eu mai am o sora.

Intelegerea verbala intre mine, sora mea si parintii a fost ca mie sa-mi revina intreaga proprietate (terenul si cele 2 case) cu conditia ca sa am grija de parintii mei (intretinere) si sa-i cumpar sorei mele un apartament.

Urmeaza sa ne mutam in noua locatie si trebuie sa-i cumpar sorei mele apartamentul (mentionez faptul ca apartamentul va fi cumparat prin credit bancar pe numele sorei mele, eu voi fi codebitor, voi achita avansul si voi plati ratele in continuare)

Ce acte ar fi cel mai indicat sa intocmesc cu parintii (contract de intretinere, contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, donatie cu clauza de intretinere etc) si eventual cu sora mea, astfel incat toate partile sa fie multumite conform intelegerii stabilite, insa pe de alta parte sa nu poata intervenii probleme pe viitor in cazul in care ar aparea neintelegeri intre persoanele implicate ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: fm_2511 , utilizator 15:53, 28 Aprilie 2014
Ar trebui o succesiune de acte, eventual un partaj, apoi testament sau poate deja o imparteala cu donatii intre vii si intretinere... e nevoie de mai multe documente combinate.
AVLIL a scris:

Ar trebui o succesiune de acte, eventual un partaj, apoi testament sau poate deja o imparteala cu donatii intre vii si intretinere... e nevoie de mai multe documente combinate.

Multumesc pt raspuns, insa am nevoie de niste detalii daca se poate..., mai concret ce anume ar trebui sa fac si ce contracte sa inchei, in ce ordine etc. (daca mai e nevoie de alte informatii, va rog sa solicitati)
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2014
fm_2511, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme drept de proprietate/donatie popd_ms popd_ms Buna ziua, Am o problema care se tot agravează si as vrea un sfat daca este posibil. Acum vre-o 5 ani m-am casatorit si datorita conjuncturii din acel ... (vezi toată discuția)
Impartire teren in doua pentru construire casa pe locul unui grajd vechi! iMozzie iMozzie Buna ziua, Am in discutie urmatoarea chestiune daca ma poate ajuta cineva va rog. Eu si sotia mea ne dorim sa construim o casa pe terenul socrilor mei, ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in situatia aceasta... ContSters118604 ContSters118604 Buna seara. Am o nelamurire,poate este cineva care ma poate ajuta. Mama mea si-a facut o casa pe terenul parintilor cu mult timp in urma cand nu se puteau face ... (vezi toată discuția)