avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar de persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar de persoane la intretinere

Buna ziua,

As dori si eu sa stiu ce prevede legea exact: copii incepind cu ce varsta sunt trecuti la intretinere? Vorbesc cu prieteni, cunostinte si unii spun ca au copii trecuti altii nu ca asa zice administratorul ca e nu. Mentionez ca am 2 copii, unul de 3 ani si celalat 4 ani jumate.

multumesc
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2014
nicoles23, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:00, 29 Aprilie 2014
Nu conteaza varsta, dupa 15 zile de locuit ii treceti la intretinere. Copiii sunt persoane de la nastere.
Se poate ca la nivel de asociatie sa fi convenit altfel, sa treaca persoane cu varsta peste un an sau altfel.
Asa este, de cand se nasc sunt persoane ...intrebam sa stiu daca legea prevde ceva in sensul asta, sau este o conventie cum spuneti , de asociatie.

multumesc
Copiii sunt persoane, mananca - deci se consuma gaz pentru prepararea hranei, de pe urma lor se face destul gunoi si se consuma si curent electric pe holuri si la functionarea liftului cand ies din casa sau intra in casa.

Asadar un copil, fiind considerat persoana, este inclus in calculul intretinerii de cum este adus acasa.
De altfel se vede ca un copil sporeste si consumul de apa al familiei de cum apare acasa, in familie.
In unele asociatii se poate acorda un bonus pentru copii, dar asta este o hotarare,o decizie locala, a asociatiei.
Dispozitiile in vigoare nu prevad norme speciale pentru copii pentru inregistrat in evidenta calculului intretinerii
Norma in vigoare prevede obligativitatea introducerii in evidenta a oricarei persoane -nu exista limita de varsta ,care domiciliaza provizoriu mai mult de 15 zile/luna, sau definitiv in imobilul de locuit in comun
Exista asociatii de proprietari care in adunarea generala sau comitetul executiv decid ca minorii pana la anumita varsta sa nu fie trecuti la intretinere
Eu am fost copil pana la varsta de 55 ani. Odata ramas orfan, m-am declarat la asociatie si am fost luat in evidenta, fiind nevoit sa-mi achit singur obligatiile fata de asociatie. Asa sunt reglementarile la noi. In alte parti aud ca pentru a fi luati in evidenta ca persoane, copii trebuie sa fi satisfacut stagiul militar sau dupa absolvirea invatamantului superior. Daca continui sa mai inveti, duci adeverinta de la facultate si se prelungeste ”stagiul”. Unii sunt copii si la varsta de 75-80 de ani, astfel ca poti sa-ti fentezi vecinii la plata intretinerii toata viata.
Am mai auzit ca la 700-800 de ani se mai naste cate un Vlad Tepes pe meleagurile noastre, asa ca sa avem grija...
Sa va traiasca copilasii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nou-nascut la plata intretinerii? de la ce varsta este trecut un copil la intretinere si in baza carei legi ? Ambrozie Ambrozie Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii in privinta subiectului din titlu. Exista undeva specificat in Legea Asociatiei de Proprietari (sau in alta ... (vezi toată discuția)
Numar persoane la intretinere puiucris puiucris Buna. Am o intrebare. Sotul meu, eu si cei 2 copii ai nostri locuim intr-un apartament. Sotul e plecat la lucru si lipseste cu saptamanile de acasa. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari dominico dominico CE NU ESTE CORECT IN CALCULAREA CHELTUIELILOR PENTRU APA RECE SI ENERGIE ELECTRICA IN CADRUL ASOCIATIEI DE PROPIETARI? COPIII DE LA CE VARSTA SE PUN LA ... (vezi toată discuția)