avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda 81 km/h in localitate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda 81 km/h in localitate

Buna tuturor! Am mare nevoie de ajutor, in cele ce urmeaza voi relata ce am patit astazi. Am fost depistat cu 81km/h in localitate. Masina politiei era ascunsa, practic era in fata unei case, la 3-4 m iesita de pe carosabil. Am semnat PV. Ulterior mi-am amintit ca mai am 9 puncte, iar acum cu cele 6 am 15. In PV agentul mi-a scris gresit domiciliul (am flotant in jud. Arad, iar el mi-a trecut in pv domiciliul din Timisoara). Pe spatele buletinului e o hartie lipita cu flotantul, el nu a observat. Vreau sa fac contestatie, din cate am inteles radarul are o eroare de masurare- aprox. +-1km pt viteze de pana la 100 km/h, deci aici m-as putea incadra. Daca as avea 80km/h nu as mai avea 6 pct, deci nu as mai ramane fara permis.

La rubrica "agent constatator" nu apare numele agentului, doar este scris "ag" si o semnatura, atata. Nu trebuia sa-si scris numele si prenumele?

Daca nu fac contestatie, si primesc pe vechea adresa instiintarea ca trebuie sa prezint permisul in termen de x zile, iar eu nu mai locuiesc momentan acolo, si pot spune ca nu am primit nicio instiintare? Inca o varianta. Am mare nevoie de permis in luna mai, aveti idee cam cat ar dura procesul (in timpul procesului scot un certif. de grefa si pot circula atata timp cat se judeca cazul) Daca pierd, macar raman fara permis in iunie, si ar fi mai convenabil. As fi recunoscator daca mi-ati da niste sfaturi! :)

Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2014
MXO95, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ivona Calugaru , Avocat 22:17, 28 Aprilie 2014
Nu opereaza varianta cu neprimirea corespondentei
Certificatul de grefa il solicitati concomitent cu depunerea plangerii contraventionale si se elibereaza de regula in 1-2 zile conditionat de bagajul de activitate al instantei
Pai daca am domiciuliul schimbat, la acea adresa nu mai locuiesc, cum pot proba ei ca eu am primit instiintarea?
Prin afisare la domiciliu si semnatura unui martor care trece prin zona, este o metoda legala..Afisare inseamna si lipire pe usa.
Politia va dovedi ca a comunicat PV la adresa din CI-ul dv
Agentul constatator solicita initial citirea PV si ulterior semnarea acestuia
Daca dv ati constatat consemnarea unei adrese unde de fapt nu locuiti,detineati obligatia sa comunicati adresa unde domiciliati de fapt
Eu nu mai locuiesc acolo:) Am resedinta schimbata pe o perioada de 6 luni in jud. Arad. Am flotant, este trecut pe spatele buletinului. Agentul nu mi-a dat sa citesc nimic, doar m-a intrebat daca am vreo mentiune, am zis nu si gata, am semnat. Ulterior am observat greseala. In PV trebuia sa-mi treaca noua adresa, am mai avut o amenda acum 2 luni, iar agenul mi-a trecut adresa corecta.
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2014
MXO95, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenzi de circulatie valentin_vs valentin_vs Buna ziua, in primul rand! Acum 2 ani am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere care mi-a transmis verbal ca am depasit viteza legala cu peste 20 km/h. ... (vezi toată discuția)
Permis retinut robertnnn robertnnn Buna ziua, Aseara pe la ora 10pm am fost oprit de radarul nou pe motiv ca circulam cu o viteza de 112km/h in localitate. Nu l-am vazut unde era pozitionat, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua în data de 2.12.2022 am fost prins cu viteza de 102 ... AdrianMarcu AdrianMarcu Bună ziua în data de 2.12.2022 am fost prins cu viteza de 102 km/h în limita vitezei de 50 km/h asa a scris agentul constatator, în realitate nu exista ... (vezi toată discuția)