avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatean strain non UE parinte de cetatean roman
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatean strain non UE parinte de cetatean roman

Buna ziua. Ma numesc V.A.I. si as dori o informatie, daca se poate. Un cetatean strain non ue parinte de cetatean roman poate avea dreptul la permis de sedere in Romania? Nu suntem casatoriti dar avem doi copii care sunt cetatene romane. El este trecut ca tata si fetele ii poarta numele. A venit in Romania cu viza si as dori sa stiu ce drepturi are. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:41, 29 Aprilie 2014
Poate aplica pentru permis de sedere pentru membru de familie al unui cetatean roman. Vedeti in acest link ce va trebuie (va uitati la al doilea set de documente, Strainii care convietuiesc cu cetateanul roman, permisul de sedere se acorda doar daca nu au incheiata o alta casatorie si au impreuna un copil):
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere in ro Damla Damla Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am avut o relatie cu cetatean turc in urma careia am un copil. Copilul este recunoscut de tatal ... (vezi toată discuția)
Dobandirea cetateniei in romania pop sorin pop sorin Buna Ma intereseaza in ce fel se poate obtine sederea in Romania precum si cetatenia definitiva/temporara. Prin casatorie am inteles ca doar dupa 5 ani ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean strain Buburutza Buburutza Buna seara a-si dori sa aflu si eu in urma casatorie cu un cetatean strain el poate obtine permis de sedere si automat sa calatoreasca in spatiul ue fara viza ... (vezi toată discuția)