avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu cetatean strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu cetatean strain

Buna seara a-si dori sa aflu si eu in urma casatorie cu un cetatean strain el poate obtine permis de sedere si automat sa calatoreasca in spatiul ue fara viza ca un cetatean roman?? Care sunt pasii pentru acel permis?? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:27, 7 Martie 2016
In ce priveste circulatia in UE dupa casatorie: [ link extern ]
Poate obtine permis de sedere dar nu poate calatori in UE fara dvs.
Gasiti informatiile aici (cititi de la Reintregirea familiei pentru cetatenii romani)
[ link extern ]

Unde sunteti, in Romania? Daca da, intai trebuie sa ajunga aici pentru casatorie deci ii trebuie viza. Apoi trebuie sa plece inapoi in tara lui si, pe baza certificatului de casatorie romanesc, sa ceara viza pentru reintregirea familiei.
Dati mai multe detalii daca vreti raspunsuri complete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria cu un cetatean non ue carmarial carmarial buna ziua, sunt cetatean roman si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean non ue (pakistanez). as vrea sa stiu daca in urma casatoriei va obtine niste drepturi ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un marocan in spania ilhamilies ilhamilies Buna ziua,eu sunt romanca am doi copii mici cu cetatean marocan care are doar pasaport marocan,stam de cateva zile in Spania si vrem sa ne casatorim,cum putem ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere temporar azra28 azra28 Cu viza de tip C/VV, cu multiple intrari timp de 90 zile , data de Consulatul Romaniei la Istanbul, se poate aplica pentru permis de sedere temporar? E vorba ... (vezi toată discuția)